Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thor dödförklarar Alliansen –  vill förhandla med SD

- 06/07/2019, 11:41 -

Det kan inte bli något mer Allians-samarbete. I stället vill Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna sträcka ut en hand till Jimmie Åkesson.

Det kommer inte bli något Allians-samarbete. Åtminstone inte så som det såg ut förut. I stället vill Kristdemokraterna nu sträcka ut en hand till Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson

Det berättar nu KD-ledaren Ebba Busch Thor i Omnis podd "Regeringen framför allt". 

"Jag är beredd att ta stöd av Sverigedemokraterna, jag är beredd att sitta ner och samtala och förhandla med Sverigedemokraterna", säger Ebba Busch Thor i intervjun med Omni

Samtidigt menar EBT att det än så länge inte finns några konkreta förhandlingar mellan partierna. 

Men hon menar att så länge C och L inte vill göra Ulf Kristersson till statsminister med stöd av Sverigedemokraterna så finns inte Alliansen. 

– För det första så har Alliansen som vi känner den, på nationell nivå, upplösts i och med att Centerpartiet och Liberalerna valde Stefan Löfven. Det andra som har hänt är att både jag och partiet har omprövat vår ståndpunkt kring Sverigedemokraterna, säger Ebba Busch Thor i en intervju med Sveriges Radio på fredagsmorgonen. 

Busch Thors besked till invandrare: "Bli svenskar"

Tycker du SD och KD ska samarbeta?