Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Boris Johnson ny premiärminister i Storbritannien

- 23/07/2019, 13:07

Under tisdagen blev det klart. Boris Johnson är personen som efterträder Theresa May som premiärminister i Storbritannien.

Efter att Theresa May meddelat sin avgång tidigare under året, har det spekulerats och debatterats hejvilt om vem som skulle efterträda henne i rollen som premiärminister i Storbritannien.

Idag, tisdag den 23 juli, fick vi äntligen reda på vem det blir - och det är ingen mindre än Boris Johnson. 55-åringen lyckades alltså vinna den interna omröstningen inom Tory-partiet över motkandidaten Jeremy Hunt.

Men Johnson tar inte över rollen idag. Istället tillträder han officiellt den 24 juli, alltså imorgon onsdag.

Flera ministrar kritiska

Men det är inte alla som är lika glada som Boris över resultatet. Tidigare idag rapporterades det en flykt av ministrar som helt enkelt inte vill jobba under Johnsons ämbete.

En av ministrarna som valt att avgå är utbildningsministern Anne Milton som, enligt brittiska Independent, kände en stor oro över att Johnson valts till premiärminister.

Artikeln uppdateras...

MER: Här är allt du behöver veta om Boris Johnson