Stockholm

Trumps ilska mot Stefan Löfven: "Väldigt besviken" 

Trump rasar mot Stefan Löfven
Trump rasar mot Stefan Löfven. Foto: Pablo Martinez Monsivais AP/TT, Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix/TT

Donald Trump rasar på Twitter mot Stefan Löfven efter att det beslutats att åtal väcks mot den amerikanska rapparen ASAP Rocky.


ASAP Rocky har sedan den 5 juli suttit häktad i Sverige, misstänkt för en misshandel som ägde rum i slutet av juni i Stockholm. 

Sedan dess har folk till höger och vänster engagerat sig i fallet – även USA:s president Donald Trump som inte alls är nöjd med situationen. Och efter gårdagens beslut av åklagaren att väcka åtal mot rapparen så rann det över för presidenten.

På sociala medier riktar Trump nu kritik mot hanteringen av ASAP Rocky och i synnerhet att statsminister Stefan Löfven inte gjort något åt saken.

”Jag är väldigt besviken på statsminister Stefan Löfven för att ha varit obenägen att agera. Sverige har svikit de afro-amerikanska medborgarna i USA. Jag har sett klippen med ASAP Rocky och han blev förföljd och trakasserad av bråkmakare. Behandla amerikaner rättvist!”, skriver Trump på Twitter.

Donald Trump riktar kritik mot Stefan Löfven. Bildkälla: Twitter

"Vi gör så mycket för Sverige"

Trump följer upp sitt inlägg med ett nytt där han bland annat skriver att Sverige lägger fokus fel på brottsbekämpningen i landet.

”Vi gör så mycket för Sverige men verkar inte få något tillbaka. Sverige borde fokusera på riktiga kriminella problem”, skriver han i en annan tweet.

Det svenska svaret

Statsministern har än så länge inte kommenterat Trumps utspel på sociala medier. Men hans pressekreterare låter hälsa att Löfven redan varit tydlig i sin ställning gällande fallet.

”Det är inget som statsministern kommenterar. Han har varit tydlig med att i Sverige är alla lika inför lagen och att regeringen inte kan blanda sig i en pågående rättsprocess”, skriver Mikael Lindström, tf pressekreterare åt statsministern till Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.