Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter Twitterattacken: Hanif Bali ber Carl Bildt om ursäkt

- 21/08/2019, 22:09 -

I tisdags gick Moderaternas Hanif Bali till attack mot partikollegan Carl Bildt på Twitter. Under onsdagen meddelades det att Bali petas från sina två suppleantuppdrag i riksdagen. Nu ber han Carl Bildt om ursäkt.

Ja det har varit ett minst sagt händelserikt dygn hos Moderaterna. Under tisdagen gick parti-toppen Hanif Bali till attack mot partikollegan och tidigare utrikesministern Carl Bildt på Twitter. 

I en tråd skrev han: 

"Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin".

Under onsdagen höll partiets riksdagsgrupp ett extrainsatt möte och bestämde att Bali petas från sina två suppleantuppdrag i riksdagen, ett i EU-nämnden och ett i arbetsmarknadsutskottet. 

Kommenterar händelsen

Nu på onsdagskvällen gick Bali själv ut på Facebook och kommenterade händelsen. Han skriver bland annat: 

"Idag har Moderaternas riksdagsgrupp haft ett möte där man gemensamt beslutat att ta ifrån mig mina platser i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden."

"Att få höra att man vill sitt parti illa gör extra ont i magen. Jag har inte offrat all form av normalitet i livet för något annat än att vinna förtroende för den politik som jag tillsammans med moderaterna anser är vara bäst för Sverige."

Ber om ursäkt 

I Facebook-inlägget passar han också på att be Carl Bildt om ursäkt. Han skriver bland annat:

"Kritik av tidigare förd politik, oavsett hur populär den tidigare politikern har varit är viktigt för att kurskorrigera ett parti. Däremot måste det ske med takt och fingertoppskänsla. Att jag brustit i detta är uppenbart. Jag ber Carl Bildt om ursäkt för hur jag formulerade mig."

Bali avslutar:

"Jag måste ärligt säga att jag går lite på ångor. Attentatet i somras, hotbilden mot min person, de återkommande dreven från media och nu denna kritik från partiledning och riksdagskollegor har varit väldigt prövande. Jag är tacksam för det stöd jag har fått."