Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Balis känga mot Jimmie Åkesson: "Inte vårt fel att ni har..."

- 22/10/2019, 11:10 -

Jimmie Åkesson kritiserade Moderaternas val att ta in Fredrik Reinfeldt som talare under Moderaternas partistämma. Det ledde till bland annat att SD-ledaren fick en rejäl känga av riksdagsledamoten Hanif Bali (M).

Under helgen höll Moderaterna sin årliga partistämma. Under stämman diskuterades det bland annat vilket håll partiet skulle ta i framtiden och hur planen för kommande år ska se ut.

En inbjuden talare till stämman var den förre statsministern och moderata ledaren Fredrik Reinfeldt. Något som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blev väldigt besviken över.

Jimmie Åkessons inlägg om Reinfeldt
Jimmie Åkessons inlägg om Reinfeldt. Bildkälla: Instagram/@akesson.jimmie

I ett inlägg på sociala medier skriver Åkesson:

"Precis när man börjat hoppas på viss tillnyktring hos Moderaterna, så dyker den här figuren upp på stämman..."

Får stenhård känga tillbaka – av Hanif Bali (M)

Men man kan säga att partiledarens lilla inspel inte riktigt gick som tänkt. Det efter att Hanif Bali (M) snabbt svarat på inlägget med en mer eller mindre dräpande kommentaren:

"Iofs inte vårt fel att ni har uteslutit alla era tidigare partiledare". 

Vad menar då Bali med det här? Jo, så sent som förra året lämnade Mikael Jansson partiet för nystartade konkurrenten Alternativ för Sverige, eller "Alternativ för sparkade", som partiledningen i SD kallade det.

Andra som anslöt sig till AfS, till exempel Olle Felten, blev uteslutna ur Sverigedemokraterna.

Dock har Bali inte helt rätt i sitt hån. 

SD:s första partiledare Anders Klarström – som hade tydliga kopplingar till högerextrema organisationer och såg till att SD på 90-talet kunde demonstrera med nazistiska VAM, har aldrig blivit utesluten från partiet.

Men ja, vi kan nog räkna med att Hanif Bali nog ändå är nöjd med sin mic drop-kommentar mot Åkesson.

MER: Majoritet vill att partierna samarbetar med Sverigedemokraterna