Vänsterpartiets nya förslag: Fängelse för sexköpare

- 30/10/2019, 08:41 -

Vänsterpartiet har fört fram förslaget att den som köper sex av vuxna ska få hårdare straff. I motionen står det att böter som straff ska avskaffas. Istället vill partiet att ska de som köper sex ska dömas till fängelse.

Vänsterpartiet vill att den som köper sex av vuxna ska få strängare straff. I en motion har partiet fört fram att böter ska avskaffas som straff till sexköpare. Istället hoppas Vänsterpartiet att sexköpare nu kunna straffas med fängelse.

Vänsterpartiets rättpolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker anser att en vuxen som bryter mot lagen och köper sex kommer undan för enkelt i nuläget. Vänsterpartiet anser att de som säljer sex är i en skör position och att vissa av sexköparna är en del i internationell brottslighet och gängkriminalitet. 

– All kriminalitet sitter ihop och gynnar varandra. Här måste vi ta i med hårdhandskarna säger Linda Westerlund Snecker till Sveriges Radio.

ÄVEN HÖJDA STRAFF FÖR KÖP AV SEXUELL HANDLING AV BARN

Regeringen har tidigare föreslagit höjda straff för köp av sexuell handling av barn. Detta förslag ser ut att få brett politiskt stöd i riksdagen. 

Men denna motion ser inte ut att få stöd, eftersom bland annat företrädare för Sverigedemokraterna och Liberalerna säger nej till förslaget.

Att flera av de andra partierna säger nej är något som gör Linda Westerlund Snecker besviken.

– De, ofta män, som köper kvinnors kroppar, som anser sig ha rätt att göra fruktansvärda saker, de måste få ett kännbart straff, säger Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker. säger hon till Sveriges Radio.

Vill du att de som köper sex av vuxna ska få fängelse?