Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ministerkaos – regeringen kan tvingas avgå : "Inte långt borta"

- 05/12/2019, 15:32 -

Regeringskris. Nyval. Ja, det är vad som kan vänta om regeringen inte löser den kris man hamnat mitt uppe i. Nu ställer sig riksdagen bakom en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Drygt ett år efter valet har Stefan Löfven och hans regering åkt på en rejäl kris. Och nu talas det till och med om att hela regeringen kan tvingas avgå. 

Det är Vänsterpartiet som nu vill rikta ett misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark – detta eftersom Jonas Sjöstedt anser att regeringen går för långt i sina planer för att förändra Arbetsförmedlingen. 

På torsdageftermiddagen stod det klart att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ställer sig bakom förslaget. 

– Regeringen måste vika sig om de inte har riksdagen med sig, sa M-ledaren Ulf Kristersson på en presskonferens idag. 

Kan bli nyval

Och nu öppnar Socialdemokraterna för att hela regeringen kan avgå – och att i så fall nyval kan komma att hållas snart. 

– Ja det är en utgång, den ligger inte långt borta. Det kan vi inte bedöma riktigt nu, det får vi återkomma till. Vi får sätta oss i partiet och titta vad det finns för vägar, säger sossarnas gruppledare Annelie Karlsson till Aftonbladet

Det Vänsterpartiet vill är att Socialdemokraterna ska backa från reformeringen av Arbetsförmedlingen och sätta sig ner och förhandla med V. Det kan bli problem för Löfven eftersom han också måste hålla sig på god fot med Centerpartiet och Liberalerna. 

MER: Nu är det klart – så mycket mer får kungafamiljen nästa år