Regeringens politik sågas i ny undersökning.
Regeringens politik sågas i ny undersökning. - Foto: Claudio Bresciani TT/TT

Regeringens politik får kritik – stort missnöje bland väljarna

Sex av tio väljare är besvikna med regeringens förda politik, det visar en ny undersökning av SVT/Novus.


Det tog 131 dagar men till slut fick Sverige en regering valet 2018. Nu har det gått lite mer än ett år sedan de tillträdde och vad det verkar så folket rejält missnöjda med politiken som förts.

I en undersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT, visar det sig att sex av tio av väljare anser att politiken som regeringen fört sedan de fick makten varit ganska eller mycket dålig.

Många är missnöjda med regeringens politk. Bildkälla: Claudio Bresciani TT/TT

Sågas av egna väljare

Och det något som är anmärkningsvärd är att politiken som förts inte heller verkar gå hem hos regeringspartiernas egna väljare heller.

Bland S och MP-väljare tycker nämligen 42 procent att politiken är dålig till skillnad från endast 23 procent som faktiskt anser att den är bra.

– Det är väldigt långt ifrån socialdemokratisk politik. Partiet har hamnat i en gisslansituation i och med det här avtalet. Det gör ont i själen när jag läser det och det är tur att jag behandlas med tabletter för högt blodtryck för annars hade jag fått det, säger Carina Lenngren som är aktiv inom Socialdemokraterna och arbetar inom Kommunalarbetareförbundet, till SVT.

MER: Toppnamnet beskylls för krisen inom Socialdemokraterna

Vad tycker du om regeringens poltik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kristersson: Det här borde ha ändrats för länge sen

USA: Senatorn Dianne Feinstein död

Den amerikanska senatorn, demokraten Dianne Feinstein är död, rapporterar flera amerikanska medier.

Amerikansk inflation bromsar in

Inflationen i USA enligt det så kallade PCE-måttet – det som USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) föredrar att använda när de beslutar om styrräntan – steg med 0,1 procent i augusti jämfört med föregående månad. Det är den lägsta siffran sedan slutet av 2020 och ses som ett tecken att räntehöjningarna av amerikanska Federal Reserve nu har fått ytterligare effekt.

Då får du ALDRIG handla på Systembolaget – regeln många missar

De allra flesta, för att inte säga alla, vet att man måste vara 20 år för att få handla på Systembolaget. Men hade du koll på att det finns ytterligare två regler att följa för att få köpa vin, sprit och öl?

Norsk polis: Foxtrot-nätverket i sex regioner

Den norska rikskriminalpolisen Kripos säger att man registrerat "aktiviteter från personer anslutna till nätverket Foxtrot" i sex polisdistrikt i landet, rapporterar NRK.

Henrik Alsterdal om kaoset i TV4:s Efter fem – hände i direktsändning: “Kissnödiga”

1 timme sedan
För Nyheter24 berättar Efter fem-profilen Henrik Alsterdal om ett visst inslag i TV4-programmet, som är extra minnesvärt. Han och kollegan Tilde de Paula Eby testade på en viss aktivitet i studion, något som blev minst sagt kaosartat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.