Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Regeringens politik får kritik – stort missnöje bland väljarna

- 09/01/2020, 10:58

Sex av tio väljare är besvikna med regeringens förda politik, det visar en ny undersökning av SVT/Novus.

Det tog 131 dagar men till slut fick Sverige en regering valet 2018. Nu har det gått lite mer än ett år sedan de tillträdde och vad det verkar så folket rejält missnöjda med politiken som förts.

I en undersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT, visar det sig att sex av tio av väljare anser att politiken som regeringen fört sedan de fick makten varit ganska eller mycket dålig.

Stefan Löfven
Många är missnöjda med regeringens politk. Bildkälla: Claudio Bresciani TT/TT

Sågas av egna väljare

Och det något som är anmärkningsvärd är att politiken som förts inte heller verkar gå hem hos regeringspartiernas egna väljare heller.

Bland S och MP-väljare tycker nämligen 42 procent att politiken är dålig till skillnad från endast 23 procent som faktiskt anser att den är bra.

– Det är väldigt långt ifrån socialdemokratisk politik. Partiet har hamnat i en gisslansituation i och med det här avtalet. Det gör ont i själen när jag läser det och det är tur att jag behandlas med tabletter för högt blodtryck för annars hade jag fått det, säger Carina Lenngren som är aktiv inom Socialdemokraterna och arbetar inom Kommunalarbetareförbundet, till SVT.

MER: Toppnamnet beskylls för krisen inom Socialdemokraterna

Vad tycker du om regeringens poltik?