Fredag 30 Jul
Stockholm

Jonas Sjöstedts corona-attack mot Åkesson: "Har inte sagt så mycket"

Jimmie Åkesson har på senaste tiden varit starkt kritisk mot regeringen. Men nu berättar Jonas Sjöstedt (v), att Åkesson varit "passiv" på vårens partiledarmöten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Coronapandemien har inte bara vänt upp och ner på samhället – det har också påverkat politiken väldigt mycket. 

En som varit kritisk mot regeringen på senare tid har varit Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. I en intervju har han kallat regeringens coronahantering för en "massaker". Han har också öppnat för att avsätta både statsepidemiolog Anders Tegnell och socialminister Lena Hallengren. 

Jimmie Åkesson (Foto: Jonathan Näckstrand/TT)

Men nu menar Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt att Jimmie Åkesson hållit en väldigt låg profil på de möten som partiledarna har haft varje vecka under coronakrisen.  

"Åkesson har varit väldigt passiv"

När Sjöstedt intervjuades i SR nu på onsdagsmorgonen sa programledaren att Jimmie Åkesson menar att det har varit svårt att framföra kritik på mötena, och att ifrågasättanden tryckts ner – och att det är därför SD inte hela tiden varit kritiska mot regeringen 

– Nej. Den bilden delar jag inte. Jag tycker också Jimmie Åkesson har varit väldigt passiv på de mötena, svarar då Jonas Sjöstedt, som suttit med på samma partiledarmöten.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är inte imponerad av Jimmie Åkesson. (Foto: Henrik Montgomery/TT)

Hur menar du då, frågar SR:s programledare. 

– Han har inte sagt speciellt mycket, svarar Jonas Sjöstedt. 

MER NYHETER: Förskräckliga fyndet under ytan: 60 centimeter långa spjut

Kommentera
Kopiera länk
Dela