Fredag 22 Okt
Stockholm

Lööf till hård SD-attack mot Kristersson: "Anmärkningsvärt"

Annie Lööf Centerpartiet
Annie Lööf går till attack mot Ulf Kristersson. Foto: Jonathan Näckstrand/TT/SVT

Annie Lööf är tillbaka från föräldraledigheten. Centerledaren rivstartar nu med en intervju där hon går till hård attack mot M-ledaren Ulf Kristersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommaren är strax slut, och nu rullar svensk politik igång på allvar igen. En som går direkt in i hetluften är Centerpartiets Annie Lööf, som nu är tillbaka efter mammaledigheten. 

I en intervju i SVT:s morgonstudio levererar nu Lööf en rejäl känga till Moderaternas Ulf Kristersson och till Sverigedemokraterna. 

Lööf menar att hon inte släppt tanken på en bred uppgörelse i riksdagen som utesluter SD och Vänsterpartiet. 

– Centerpartiet vill samarbeta brett, både med regeringen och våra före detta allianskollegor. Det bästa vore om vi sex partier kunde hitta lösningar tillsammans, säger Annie Lööf och fortsätter: 

Annie Lööf går till attack mot Ulf Kristersson (Claudio Bresciani/TT)

"Ett främlingsfientligt populistparti"

– Jag tycker det är anmärkningsvärt att Moderaterna valt den andra vägen, att lägga statens finanser i händerna på ett främlingsfientligt populistparti, som jag anser att Sverigedemokraterna faktiskt är. 

Så sent som i december 2019 blev det offentligt att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson haft ett enskilt möte tillsammans med Moderaternas Ulf Kristersson, och de båda partierna har öppnat för att samarbeta i vissa frågor. 

– Jag tycker det är både sorgligt och anmärkningsvärt. Vi skulle kunna göra så mycket mer tillsammans, säger Annie Lööf i SVT-intervjun. 

Nyligen berättade Annie Lööf om tuffa mamma-tiden, och om när hennes dotter slutade andas – läs mer om det här!

Håller du med Annie Lööf?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela