Måndag 10 Maj
Stockholm

Ebba Busch svarar Strandhäll: "Ljuger"

Annika Strandhäll kritiserade under gårdagen att Ebba Busch varit ute och festat med influencern Margaux Dietz. Hon ska även ha sett till att väninnan Dietz fick skjuts hem av Säpo-vakter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Annika Strandhäll kritiserade igår att partiledaren Ebba Busch firat sin vän Margaux Dietz med en 30-årsfest för två helger sen. Dietz ska sedan ha fått skjuts hem av Buschs livvakter. 

Strandhäll uttryckte på sin Facebook att det är oseriöst och häpnadsväckande att en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten festar med massa människor på stan på det här sättet. Hon menar på att detta är exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra.

"Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad vännina.", fortsätter hon Facebook-inlägget. 

Bildkälla: Erik Simander/TT

Ebba Busch svarar

Ebba Busch bemöter nu kritiken i Expressen TV och säger att Strandhäll ljuger och överdriver kraftigt. 

– Att i det läget som socialdemokratisk toppolitiker gå ut och faktiskt ljuga rätt ut saker som inte är sant och påstå saker kring mitt livvaktsarrangemang tycker jag är otroligt tragiskt, säger hon till Expressen

Ebba Busch svarar på kritiken från Strandhäll: Bildkälla: TT.

Strandhäll svarar på lögn-anklagelsen:

Senare under onsdagen svarar Strandhäll på KD-ledarens anklagelse om lögn. 

I ett sms till Expressen skriver hon att det är "befängt" att Busch påstår att hon ljuger.

”De detaljer som florerat har ju kommit från Ebbas vän som var med under kvällen, inte från mig. Detaljerna är inte heller det viktiga utan den signal som agerandet skickar att som tung politisk ledare under en pandemi dela i sådant här", skriver hon bland annat i smset. 

"En förolämpning mot Ebba"

Johan Ingerö, policyansvarig på Kristdemokraterna skriver på Twitter att Strandhäll borde veta hur reglerna kring Säpo går till. 

”Folk som inte lever med personskydd kan såklart ta en taxi hem, för egna pengar. Men personer med hög bevakningsgrad får inte göra det. Så om de vill ta sällskap med en polare från restaurang, bio etc så får polaren åka med. Däremot får - och kan - svenska politiker inte be Säpo skjutsa samma polare vidare, sedan de själva klivit av. Och så har heller inte skett.” skriver han. 

Han förklarar vidare att det hela rörde sig om en middag på sju personer, som Busch ingick i. Att sällskapet ska ha följt alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att Busch åkte hem innan midnatt. 

”Påståendet från Strandhäll om att Ebba använd Säpo som 'uber-tjänst' är inte bara (eller ens främst) en förolämpning mot Ebba. Det är ett påstående som jag gissar att Säpo tuggar fradga över, på mycket goda grunder.” avslutar Ingerö. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela