Ebba Busch svarar Strandhäll: "Ljuger"

Annika Strandhäll kritiserade under gårdagen att Ebba Busch varit ute och festat med influencern Margaux Dietz. Hon ska även ha sett till att väninnan Dietz fick skjuts hem av Säpo-vakter.


Annika Strandhäll kritiserade igår att partiledaren Ebba Busch firat sin vän Margaux Dietz med en 30-årsfest för två helger sen. Dietz ska sedan ha fått skjuts hem av Buschs livvakter. 

Strandhäll uttryckte på sin Facebook att det är oseriöst och häpnadsväckande att en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten festar med massa människor på stan på det här sättet. Hon menar på att detta är exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra.

"Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad vännina.", fortsätter hon Facebook-inlägget. 

Bildkälla: Erik Simander/TT

Ebba Busch svarar

Ebba Busch bemöter nu kritiken i Expressen TV och säger att Strandhäll ljuger och överdriver kraftigt. 

– Att i det läget som socialdemokratisk toppolitiker gå ut och faktiskt ljuga rätt ut saker som inte är sant och påstå saker kring mitt livvaktsarrangemang tycker jag är otroligt tragiskt, säger hon till Expressen

Ebba Busch svarar på kritiken från Strandhäll: Bildkälla: TT.

Strandhäll svarar på lögn-anklagelsen:

Senare under onsdagen svarar Strandhäll på KD-ledarens anklagelse om lögn. 

I ett sms till Expressen skriver hon att det är "befängt" att Busch påstår att hon ljuger.

”De detaljer som florerat har ju kommit från Ebbas vän som var med under kvällen, inte från mig. Detaljerna är inte heller det viktiga utan den signal som agerandet skickar att som tung politisk ledare under en pandemi dela i sådant här", skriver hon bland annat i smset. 

"En förolämpning mot Ebba"

Johan Ingerö, policyansvarig på Kristdemokraterna skriver på Twitter att Strandhäll borde veta hur reglerna kring Säpo går till. 

”Folk som inte lever med personskydd kan såklart ta en taxi hem, för egna pengar. Men personer med hög bevakningsgrad får inte göra det. Så om de vill ta sällskap med en polare från restaurang, bio etc så får polaren åka med. Däremot får - och kan - svenska politiker inte be Säpo skjutsa samma polare vidare, sedan de själva klivit av. Och så har heller inte skett.” skriver han. 

Han förklarar vidare att det hela rörde sig om en middag på sju personer, som Busch ingick i. Att sällskapet ska ha följt alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att Busch åkte hem innan midnatt. 

”Påståendet från Strandhäll om att Ebba använd Säpo som 'uber-tjänst' är inte bara (eller ens främst) en förolämpning mot Ebba. Det är ett påstående som jag gissar att Säpo tuggar fradga över, på mycket goda grunder.” avslutar Ingerö. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.