Maria Malmer Stenergard och Kristina Axén Olin.
Maria Malmer Stenergard och Kristina Axén Olin. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Moderaterna: Minska invandringen för en bättre skola

Sverige har stora integrationsproblem som påverkar skolan negativt, skriver Moderaternas Kristina Axén Olin och Maria Malmer Stenergard i en debattartikel i Expressen.


Moderaterna vill ha en stram invandringspolitik som gör det möjligt att på riktigt ta tag i problemen, och inte minst hjälpa alla elever som i dag misslyckas i skolan", skriver Kristina Axén Olin och Maria Malmer Stenergard i debattinlägget och fortsätter:

”Utrikesfödda elever presterar generellt betydligt sämre än svenska elever och skillnaderna mellan grupperna ökar.” 

Axén Olin och Malmer Stenergard skriver även att Socialdemokraterna agerar tvärtemot genom att vilja öka invandringen och mörka integrationsproblemen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.