Måndag 26 Jul
Stockholm

Sabuni om ett SD-samarbete: Sätter inga gränser på förhand

Nyamko Sabuni (L) vill inte på förhand sätta upp några gränser för ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.
Nyamko Sabuni (L) vill inte på förhand sätta upp några gränser för ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

När regeringen fälldes i måndagens misstroendeomröstning meddelade Nyamko Sabuni (L) att hon vill ha en borgerlig regering. Nu uppger hon även att man inte sätter några gränser på förhand vad gäller ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att Stefan Löfven och regeringen fälldes under måndagsförmiddagen uppgav Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att januariavtalet inte längre gäller. Istället strävar nu Liberalerna efter en borgerlig regering. Läs mer om det här.

Beskedet har väckt frågor kring hur mycket Liberalerna kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna i en framtida regering. 

Nyamko Sabuni. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

I en intervju med Svenska Dagbladet meddelar nu den liberala ledaren att partiet inte på förhand vill sätta några gränser för ett sådant samarbete.

– Vi har inte röda linjer mot ett enskilt parti. Däremot har vi ett antal liberala värden som vi alltid kommer att skydda oavsett vem vi samarbetar med, säger hon till Svenska Dagbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela