Nyamko Sabuni (L) vill inte på förhand sätta upp några gränser för ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.
Nyamko Sabuni (L) vill inte på förhand sätta upp några gränser för ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Sabuni om ett SD-samarbete: Sätter inga gränser på förhand

När regeringen fälldes i måndagens misstroendeomröstning meddelade Nyamko Sabuni (L) att hon vill ha en borgerlig regering. Nu uppger hon även att man inte sätter några gränser på förhand vad gäller ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.


Efter att Stefan Löfven och regeringen fälldes under måndagsförmiddagen uppgav Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att januariavtalet inte längre gäller. Istället strävar nu Liberalerna efter en borgerlig regering. Läs mer om det här.

Beskedet har väckt frågor kring hur mycket Liberalerna kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna i en framtida regering. 

Nyamko Sabuni. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Nyamko Sabuni: "Har inte röda linjer"

I en intervju med Svenska Dagbladet meddelar nu den liberala ledaren att partiet inte på förhand vill sätta några gränser för ett sådant samarbete.

– Vi har inte röda linjer mot ett enskilt parti. Däremot har vi ett antal liberala värden som vi alltid kommer att skydda oavsett vem vi samarbetar med, säger hon till Svenska Dagbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år och lämnar minusräntan. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.