Nooshi Dadgostar (V) uppmanar partierna att kompromissa för att undvika extraval.
Nooshi Dadgostar (V) uppmanar partierna att kompromissa för att undvika extraval. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Dadgostars skarpa uppmaning: "Vi måste alla göra uppoffringar"

Under tisdagen väntar talmansrundor efter att Stefan Löfven (S) nu meddelat sin avgång. Inför dessa uppmanar Nooshi Dadgostar (V) samtliga partier att försöka kompromissa för att undvika extraval.


Det var under måndagsförmiddagen som Stefan Löfven meddelade sin avgång och därmed öppnade upp för talmansrundor, vilka ska påbörjas på tisdagen. 

Inför dessa kommer Vänsterpartiets ordförande Nooshi Dadgostar med en skarp uppmaning: kompromissa eller bär ansvaret för ett extraval.

Nooshi Dadgostar: "Tid att ta ansvar för Sverige"

I ett Facebook-inlägg skriver V-ledaren att det nu är "tid att ta ansvar för Sverige" och upppmanar också samtliga partier att kompromissa för att undvika ett extraval.

"Jag önskar att alla lägger sina käpphästar åt sidan och talar med varandra för att lösa den här svåra situationen. Självklart innebär det att vi alla måste göra uppoffringar för att hitta en lösning. Det kommer troligen inte att bli en lösning som någon älskar", skriver hon. 

Skyller regeringskrisen på Annie Lööf (C)

I samma inlägg ger Dadgostar även en känga mot Centerpartiets Annie Lööf

Annie Lööf. Foto: Henrik Montgomery/TT

"Att Annie Lööf nu dragit tillbaka punkt 44 om marknadshyror efter att statsministern röstats bort är förstås glädjande för Sverige hyresgäster, men hade hon gjort det en dag tidigare hade denna regeringskris aldrig uppstått", skriver hon. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!