- Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar: "Vår statsministerkandidat är Stefan Löfven"

Efter mötet med talmannen säger Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar att man är beredda att förhandla för att Stefan Löfven ska återväljas till statsminister, och få igenom sin budget.


Partiledaren Nooshi Dadgostar vägrade gå med på förslaget om fri hyressättning i Januariavtalet tillsammans med Socialdemokraterna. Därför valde partiet att fälla Stefan Löfven i misstroendeomröstningen.

Sedan dess att Vänsterns siffror ökade markant var det vissa som spekulerade i att hon istället skulle börja samarbeta med de högerallierade blocket.

Däremot är det ingenting som Demoskops vd Anders Lindholm tror att någon av hennes väljare tror att hon skulle kunna göra, eftersom hon tidigare varit principfast i sina åsikter.

"Löfven är vår statsminister"

Efter mötet med talmannen Andreas Norlén förklarade Dadgostar att Löfven är den kandidat som partiet önskar se på statsministerposten.

För att han ska kunna återväljas är partiet beredda att förhandla med de övriga partierna så hans budget går igenom.

Sträcker ut en hand

Men än så länge har Vänsterpartiet inte bjudits in till några budgetförhandlingar. 

Det är något man önskar för att släppa fram Löfven – och nu sträcker Dadgostar ut en hand till S och C om att inkluderas i samtalen.

– Om man inte är med och förhandlar om en budget då kan man inte rösta på den. Då röstar man på sin egen budget, säger Dadgostar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!