"Vi fick ihop två miljoner på en helg"
"Vi fick ihop två miljoner på en helg" - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT/Pexels

Hanif Balis tweet till avgörande C-politiker raderas – efter kritiken

En enda röst på en borgerlig regering står i emellan Ulf Kristersson och statsministerposten. Men följarna tyckte Hanif Bali (M) tog i lite väl mycket i sin nu raderade tweet, där han utlovade pengar för att en ledamot skulle gå emot det egna partiet.


När Januariavtalet slöts mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna 2019 var det en riksdagsledamot som valde att gå emot sitt eget parti.

Ensam bland C:s ledamöter att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister var nämligen Helena Lindahl. 

I förra veckans misstroendeomröstning röstade Lindahl i enlighet med partiet, men det har sedan dess varit oklart hur hon kommer resonera vid en statsministeromröstning. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men en ynka mandat ifrån majoritet hade Lindahls röst mot Löfven kunna räcka för att ge Ulf Kristersson (M) statsministerposten. 

Efter gårdagens talmansrundor tilldelades han det första sonderingsuppdraget av talmannen Andreas Norlén, och är i full gång med att förbereda ett regeringsunderlag inför den första riksdagsomröstningen.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

"Utlovar mitt personliga stöd"

En som håller tummarna för att Lindahl ska gå emot Centern även den här gången är Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali

I en numera raderad tweet uppmuntrar han "den centerpartist som inte vågar följa sig övertygelse" att rösta på en borgerlig regering.

Foto: Skärmavbild/Twitter

Som tack för hjälpen utlovar Bali han, och hans följarskaras stöd – och pengar.

"Vi fick ihop två miljoner på en helg. Hur mycket tror du att Sons of Bali kan få ihop för ett tack till regeringsskifte?", skriver Bali i tweeten.

Ber om ursäkt

Men det var inte alla som gillade Balis Twitter-uppdatering. Redan under gårdagskvällen tog han bort inlägget efter att hans förslag fått motta kritik.

"Ett skämt om vikten av självständighet mot partilinjen tolkades på ett sätt som jag inte alls ämnade", skriver Bali i den nya tweeten.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!