"Jag är förvånad"
"Jag är förvånad" - Foto: Claudio Bresciani/Stina Stjernkvist/TT

Annie Lööf: "Ulf Kristersson har inte tagit kontakt med mig"

Under förmiddagen meddelade Moderatledaren Ulf Kristersson att det inte finns parlamentariska förutsättningar för en borgerlig regering. Men på Twitter ryter C-ledaren Annie Lööf ifrån, och antyder att Kristersson inte ens bjudit in partiet till samtal.


I tisdags inleddes talmansrundorna med riksdagspartierna, och när dagen gick mot sitt slut valde talmannen Andreas Norlén att tilldela det första sonderingsuppdraget till Moderatledaren Ulf Kristersson.

Han fick till och med imorgon, fredag, på sig att presentera ett regeringsunderlag – men redan under torsdagen kom Kristersson med besked: Han kommer inte försöker bilda en borgerlig regering.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Förutsättningarna finns inte"

– Min uppfattning är att efter de inledande samtalen finns det sakpolitisk gemenskap som ger förutsättningar till en ny regering, säger han och fortsätter:

– Men de parlamentariska förutsättningarna för att bilda en ny borgerlig regering finns inte.

För att bilda regering krävs 175 mandat, och enligt M:s beräkningar kommer de inte få ihop så många röster. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Annie Lööf nekar

Under pressträffen bekräftar Kristersson att han fört samtal med Centerpartiets partiledare Annie Lööf i dagarna, vars partiröster skulle spela en avgörande roll i en riksdagsomröstning.

Men det förnekar Lööf. 

På Twitter skriver hon att Kristersson inte alls kontaktat henne, och att C hade varit samarbetsvilliga om så varit fallet.

"Jag är förvånad över att Ulf Kristersson inte ens tagit kontakt med mig under sitt sonderingsuppdrag för att hitta möjliga vägar framåt. Så mycket för "samtala med alla"", skriver Annie Lööf på Twitter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får bygga för att fånga in koldioxid

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.