Den politiska vilden Amineh Kakabaveh säger att hon kan komma att rösta nej till Stefan Löfven (S) i en eventuell statsministeromröstning.
Den politiska vilden Amineh Kakabaveh säger att hon kan komma att rösta nej till Stefan Löfven (S) i en eventuell statsministeromröstning. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Christine Olsson/TT

Vilden Amineh Kakabaveh: Redo att rösta nej till Löfven

Stefan Löfven (S) sonderar nu för en ny regeringen och vid en eventuell statsministeromröstning kan den politiska vilden Amineh Kakabavehs röst vara avgörande. Nu uppger vilden att hon är redo att rösta nej till Löfven.


Den tidigare vänsterpartisten, och numera politiska vilden, Amineh Kakabaveh har en betydande roll i en eventuell statsministeromröstning. 

Nu bryter vilden tystnaden inför en sådan omröstning och säger till DN att hon är redo att rösta nej till Stefan Löfven (S) som statsminister. Men detta gäller om han skulle sträva efter och presentera "samma borgerliga politik som det blåa laget skulle komma med”.

Amineh Kakabaveh vill inte se skattesänkningar

Det är i synnerhet skattesänkningar för medel- och överklassen som skulle få vilden att rösta nej.

– Vad spelar det då för roll om Kristersson eller Löfven är statsminister om det är samma borgerliga politik?, säger hon till tidningen. 

Samtidigt betonar Kakabaveh att hon förstår att hon kan ställas inför ett svårt beslut och att hon ännu inte bestämt sig för hur hon ska rösta.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!