Riksdagsledamoten Lars Beckman (M) kritiseras efter en tweet.
Riksdagsledamoten Lars Beckman (M) kritiseras efter en tweet. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Annika Strandhäll/TT

Kritikstorm mot M-topp efter tweet om "vita svenska män"

Det stormar kring riksdagsledamoten Lars Beckman (M). Detta efter att han på Twitter skrivit att "vita svenska män" byggt det svenska välståndet . Efter hård kritik, från bland andra Annika Strandhäll, menar nu ledamoten att tweeten feltolkats.


Allt tog sin början när journalisten och författaren Elaf Ali citerade en del ur polisen Nadim Ghazales sommarprat där han menade att "vita, svenska, straighta" män kvoteras in i Sverige.

Den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman valde då att retweeta inlägget, för att sedan skriva en kommentar om att ”det är den vita, svenska mannen som genom blod, svett och hårt arbete byggt Sveriges välstånd”.

Lars Beckmans tweet väckte starka reaktioner

På Twitter har kommentaren, som nu tagits bort av Beckman, mötts av hård kritik. Däribland av riksdagsledamoten Annika Strandhäll (S).

"Moderat riksdagsledamot visar vilken ingång partiet har i kommande valrörelse?!?”, skriver Strandhäll i en tweet

Beckman: "Halva vänstern missförstod:

Men enligt Beckman rör det sig om en feltolkning.

– Halva vänstern missförstod ju vad jag skrev. Min poäng var att vi ska få 675 000 utrikesfödda i jobb, säger han till Expressen.

Senare skrev ledamoten ytterligare en tweet för att klargöra budskapet i det tidigare inlägget:

"Skrev alltså en tweet som missförstods. Här kommer ett förtydligande. Det jag menade var att människor som arbetat har byggt Sverige starkt. Naturligtvis har invandrare och kvinnor varit en lika viktig del i detta som män. Utmaningen nu är att få in fler på arbetsmarknaden”.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!