Är Nyamko Sabuni och Dominika Peczynski L:s nya radarpar?
Är Nyamko Sabuni och Dominika Peczynski L:s nya radarpar? - Foto: Anders Wiklund/TT/Stella Pictures

Dominika Peczynski vill kandidera till riksdagen för Liberalerna

Är det Dominika Peczynski som ska rädda Liberalerna kvar i riksdagen? PR-profilen och före detta Army of lovers-medlemmen kandiderar i alla fall till riksdagen för partiet.
"Jag brinner mer än någonsin", skriver hon.


Liberalerna har ett historiskt lågt stöd hos svenska folket, och fick bara 2,5 procent i SCB:s stora partisympatiundersökning i maj i år. Men nu får Nyamko Sabuni draghjälp från Dominika Peczynski för att klara sig upp över spärren. 

Enligt Expressen ställer PR-konsulten upp som kandidat i partiets provval och skriver i sin profil att hon alltid kämpat för ”frihetliga värden med stort genomslag".

Hon skriver vidare:

”Idag brinner jag mer än någonsin för ett starkt liberalt parti och tror mig kunna bidra till det. Jag är en orädd, lösningsorienterad pragmatiker som tror på bildning samt att nya problem måste lösas med kreativa, ibland obeprövade lösningar.”

Dominika Peczynski och maken Anders Borg. Foto: Stella Pictures

Tips från maken?

Peczynski är gift med tidigare moderata finansministern Anders Borg, men har trots det varit medlem i Liberalerna sedan sommaren 2019. 

Det återstår att se om Borg kommer dela med sig av några råd inför den kommande politiska karriären.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.