Ebba Busch (KD) har nu betalat ut ett hemligt skadestånd till ombudet hon förtalat.
Ebba Busch (KD) har nu betalat ut ett hemligt skadestånd till ombudet hon förtalat. - Foto: Simon Rehnström/SvD/TT och Carl-Olof Zimmerman/TT

Ebba Busch betalar hemligt skadestånd till förtalade ombudet

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har, enligt en hemlig överenskommelse, betalat ut ett skadestånd till det ombud som hon förtalade i samband med att han företrädde 81-årige Esbjörn i den omtalade hustvisten.
– Parterna har träffat en förlikning, bekräftar ombudets advokat Fredric Wikman för Expressen.


Det var i samband med den omtalade hustvisten med 81-årige Esbjörn som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch förtalade mannens juridiska ombud i sociala medier.

Den 2 juli erkände Busch grovt förtal och fick då ett strafföreläggande med 60 000 kronor i dagsböter som följde. 

Ebba Busch betalar ut skadestånd

Med strafföreläggandet fick KD-ledaren också ett skadeståndskrav från ombudet. Efter en hemlig förhandling mellan ombudets advokat Fredric Wikman och Busch advokat Thomas Olsson har man nu kommit överens om en skadeståndssumma.

– Parterna har träffat en förlikning, säger advokat Wikman till Expressen.

Hur överenskommelsen sett ut och vilket belopp Busch nu betalat till det förtalade ombudet är ännu okänt och kommer med stor sannolikhet inte att offentliggöras.

Tidigare uppgifter har dock gjort gällande att partiledaren krävts på drygt 100 000 kronor, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.

Över 20 döda i oväder i Papua Nya Guinea

Minst 23 människor på höglandet i Papua Nya Guinea har omkommit i översvämningar och jordskred efter oväder.

Port sprängd i flerbostadshus i Åkersberga

En explosion misstänks ha inträffat vid en port i ett fem våningar högt bostadshus i Åkersberga norr om Stockholm.

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.