Hustvisten mellan Ebba Busch (KD) och Esbjörn fortsätter.
Hustvisten mellan Ebba Busch (KD) och Esbjörn fortsätter. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Jonas Ekströmer/TT

Uppgifter: Busch erbjuds en miljon för att släppa Esbjörns hus

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch erbjuds nu över en miljon kronor av 82-årige Esbjörn – om hon river kontraktet till det omtalade huset utanför Uppsala, och drar tillbaka sin domstolsstämning. Detta enligt uppgifter till Expressen.


Drygt 14 månader har gått sedan Ebba Busch (KD), tillsammans med en väninna som enda utomstående vittne, skrev på kontraktet om att köpa 82-årige Esbjörns släktgård utanför Uppsala för 3,9 miljoner kronor.

Senare har Esbjörn förklarat att han lider av minnesförlust och att han ångrat försäljningen, samt signalerat att han ville backa ur avtalet. 

Busch och Esbjörn möts i domstol i oktober

Nu, inför rättegången den 25 oktober, ska 82-åringen ha erbjudit Busch över en miljon kronor om hon dels river kontraktet, dels drar tillbaka sin domstolsstämning. Detta enligt uppgifter till Expressen.

Detta är dock ingenting som bekräftats av varken KD-ledaren eller Esbjörn.

– Det pågår diskussioner och det är kontakter mellan parterna. Det finns en ömsesidig vilja att komma överens, men man gör det från lite olika utgångspunkter, säger Per-Hans Berg, advokaten som företräder Esbjörn, till Expressen.

/
Senaste nytt

Börsen ser ut att inleda veckan nedåt

Bidragsstopp: Jakt på stenmård kan upphöra

Miljoner har satsats på att försöka utrota stenmården, men nu har Naturvårdsverket avslutat finansieringen av projektet, rapporterar Kristianstadsbladet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vetlanda

"En till sjukhus efter olycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Per Skoglund tappar det helt i Nyhetsmorgon: ”Helv...”

Travexperten Per Skoglund visste inte var han skulle ta vägen i Nyhetsmorgon i lördags.

Trafikolycka på E20 – körfält avstängt

"På E20, i höjd med Jerikotunneln och i riktning mot Göteborg, är två personbilar inblandade i en olycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Kinnevik säljer Tele2 till utländska ägare

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik har gjort upp om att sälja hela sitt innehav i telekombolaget Tele2 för 13 miljarder kronor till utländska ägare, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande. Tele2 bildades av Jan Stenbeck på 1980-talet.