Söndag 28 Nov
Stockholm

Kristersson efter skandalerna: Inte problematiskt att samarbeta med SD

Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson.
Ulf Kristersson (M) ser ingen problematik i ett samarbete med SD. Foto: Henrik Montgomery/TT och Janerik Henriksson/TT

I en framtida regering vill Moderaterna samarbeta med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Partiledaren Ulf Kristersson ser inte de rasistiska skandalerna krig SD som ett hinder, berättar han i en intervju med Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Avslöjanden om rasism i Sverigedemokraterna är återkommande och partiet får motta flera kängor kring ämnet från andra partier, senast i partiledardebatten där Per Bolund (MP) benämnde SD som "bruna".

Förra veckan stängdes en anställd vid SD:s riksdagskansli av efter att Expo avslöjat att han varit aktiv inom vit makt-rörelsen. Statsminister Stefan Löven kommenterade uppgifterna med att han inte var förvånad, och med orden att SD är ett rasistiskt parti.

Statsminister Stefan Löfven och Per Bolund (MP) under partiledardebatten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kristersson ser inte rasistskandalerna som hinder

Men Ulf Kristersson anser inte att skandalerna står i vägen för ett framtida samarbete, då han i en framtida regering vill söka stöd av SD.

– Jag tar fasta på hur partier agerar i riksdagen, det gäller både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, säger han till Aftonbladet och lägger till:

– Jag tar inte ansvar för andra partiers inre liv, jag tar ansvar för att kunna förverkliga saker jag tycker är viktigt.

Men han säger samtidigt att samarbetet inte förväntas bli helt smärtfritt, enligt tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela