Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson.
Ulf Kristersson (M) ser ingen problematik i ett samarbete med SD. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Janerik Henriksson/TT

Kristersson efter skandalerna: Inte problematiskt att samarbeta med SD

I en framtida regering vill Moderaterna samarbeta med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Partiledaren Ulf Kristersson ser inte de rasistiska skandalerna krig SD som ett hinder, berättar han i en intervju med Aftonbladet.


Avslöjanden om rasism i Sverigedemokraterna är återkommande och partiet får motta flera kängor kring ämnet från andra partier, senast i partiledardebatten där Per Bolund (MP) benämnde SD som "bruna".

Förra veckan stängdes en anställd vid SD:s riksdagskansli av efter att Expo avslöjat att han varit aktiv inom vit makt-rörelsen. Statsminister Stefan Löven kommenterade uppgifterna med att han inte var förvånad, och med orden att SD är ett rasistiskt parti.

Statsminister Stefan Löfven och Per Bolund (MP) under partiledardebatten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kristersson ser inte rasistskandalerna som hinder

Men Ulf Kristersson anser inte att skandalerna står i vägen för ett framtida samarbete, då han i en framtida regering vill söka stöd av SD.

– Jag tar fasta på hur partier agerar i riksdagen, det gäller både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, säger han till Aftonbladet och lägger till:

– Jag tar inte ansvar för andra partiers inre liv, jag tar ansvar för att kunna förverkliga saker jag tycker är viktigt.

Men han säger samtidigt att samarbetet inte förväntas bli helt smärtfritt, enligt tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.