Söndag 28 Nov
Stockholm

Karlsson rasande efter Löfvens vaccinkritik: "Ovärdigt"

Stefan Löfven och Mattias Karlsson.
Stefan Löfven och Mattias Karlsson. Foto:  Erland Segerstedt/Pavel Koubek / TT

Stefan Löfven (S) riktade hård kritik mot att Mattias Karlsson (SD) inte vaccinerat sig mot covid. Det fick SD-ledamoten att rasa:
"Medan jag fortfarande återhämtar mig ifrån ett livshotande tillstånd, så går landets statsminister ut och attackerar mig," skriver han i ett inlägg på Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson, 44, meddelade i början av oktober att han sedan en tid tillbaka vårdats på sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19.

Enligt Karlsson – som nu är utskriven från sjukhuset – var anledningen till att han inte vaccinerat sig tidsbrist, läs mer om det här.

Löfven: "Struntprat"

Karlsson har fått kritik från flera håll efter sin bortförklaring, och efter en granskning av Dagens Nyheter har det kommit fram att ytterligare tre SD-ledamöter är ovaccinerade. 

Detta fick Stefan Löfven (S) att reagera.

– Nu har de en som kan ligga i vårdsängen och uppta en plats för att han inte har vaccinerat sig: Mattias Karlsson. I inget annat parti hade någon företrädare kunnat ligga där och säga att ”jag valde att inte vaccinera mig, jag hade inte tid att vaccinera mig", säger han till DN och fortsätter: 

– Det är faktiskt struntprat. Jag tror inte på att han kan vara Sveriges mest upptagna politiker.

Karlsson: "Lögnaktig premiss"

Nu svarar Mattias Karlsson på Löfven kritik. 

"Medan jag fortfarande återhämtar mig ifrån ett livshotande tillstånd, så går landets statsminister ut och attackerar mig för min sjukdom och beklagar att fler inte attackerar mig för min sjukdom och han gör det dessutom baserat på en lögnaktig premiss," skriver han på Facebook och fortsätter: 

"Ovärdigt är bara förnamnet, men det kanske var naivt att vänta sig mer av en man som drog in den personliga assistansen till sjuka, funktionsnedsatta barn för att bekosta massinvandringen och som öppnade landets gränser för terrorister."

Kommentera
Kopiera länk
Dela