Inrikesminister Mikael Damberg kommenterar nu mordet på rapparen Nils "Einar" Grönberg.
Inrikesminister Mikael Damberg kommenterar nu mordet på rapparen Nils "Einar" Grönberg. - Foto: Jessica Gow/TT och Janerik Henriksson/TT

Mikael Damberg efter Einárs död: "Mördats på ett brutalt sätt"

Under natten mot fredagen sköts rapparen Nils "Einár" Grönberg ihjäl i södra Stockholm. Nu kommenterar inrikesminister Mikael Damberg (S) det inträffade.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Strax före klockan elva på torsdagskvällen inträffade en skjutning i södra Stockholm. 

En person träffades med flera skott, och enligt uppgifter till flera medier var det den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn är Nils Grönberg, som blev skjuten till döds i dådet. Läs mer om det här.

Ingen gripen för mordet på Einár

Ingen har ännu gripits för skjutningen, men en förundersökning om mord har inletts och polisen söker efter mer än en person som ska ha setts lämna platsen i Hammarby sjöstad. 

Platsen där Einár sköts till döds har varit avspärrad sedan natten mot fredagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

I området där Einár sköts ihjäl finns flera övervakningskameror som kan ha fångat mordet på film, vilket Nyheter24 rapporterat om tidigare.

Mikael Damberg om dödsskjutningen: "Brutalt"

Nu kommenterar inrikesminister Mikael Damberg (S) den tragiska dödsskjutningen.

Mikael Damberg. Foto: Anders Wiklund/TT

"Det är fruktansvärt. En ung person har mördats på ett brutalt sätt. Mina tankar är hos familjen och alla människor som känner stor sorg i dag. Nu pågår polisens mördarjakt med full kraft”, skriver han till TT

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

/