Lördag 27 Nov
Stockholm

SD-tjänsteman portas från partiet – var aktiv i högerextrem miljö

SD-tjänstemannen som varit aktiv i högerextrema miljöer portas från partiet.
SD-tjänstemannen som varit aktiv i högerextrema miljöer portas från partiet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tidigare i oktober avslöjades det att en tjänsteman vid Sverigedemokraternas riksdagskansli varit aktiv i den svenska vit makt-rörelsen. Nu portas mannen från partiet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I mitten av oktober avslöjade Expo att en tjänsteman vid Sverigedemokraternas riksdagskansli är aktiv i vit makt-rörelsen. 

Parallellt med sitt arbete för SD så är den 55-årige mannen med i den rasideologiska organisationen "Det fria Sverige". Läs mer om det här.

Tjänstemannen portas från Sverigedemokraterna

Efter avslöjandet arbetsbefriades tjänstemannen, och nu har han lämnat partiet – för gott. 

I samband med att han lämnade Sverigedemokraterna ska nämligen partiets medlemsutskott ha portat mannen, vilket innebär att han inte kommer att kunna bli partimedlem igen. Det rapporterar SR med hänvisning till partiets presstjänst.

Starka reaktionerna efter avslöjandet

När det uppdagades att SD-tjänstemannen haft samröre med högerextrema miljöer reagerade flera politiker starkt – men sade sig inte vara chockade. 

– Det säger ju något att vi inte ens blir förvånade om att de här avslöjandena kommer mot Sverigedemokraterna, sade inrikesminister Mikael Damberg (S) till TV4.

Inrikesminister Mikael Damberg. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Även språkröret Per Bolund (MP) hamnade i en hetsk ordväxling med Jimmie Åkesson (SD) i samband med avslöjandet. Läs mer om det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela