Fredag 28 Jan
Stockholm

Ny mätning: Andersson (S) överlägsen vad gäller förtroende

Svenska folket har störst förtroende för Magdalena Andersson.
Svenska folket har störst förtroende för Magdalena Andersson. Foto: Johan Nilsson/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Den nytillträdda Magdalena Andersson (S) är den partiledare som det svenska folket har överlägset mest förtroende för, enligt en ny Sifo-undersökning utförd på uppdrag av Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har bara gått ett par dagar sedan Magdalena Andersson tillträdde som Socialdemokraternas nya partiledare, och nu visar en ny Sifo-undersökning, genomförd på uppdrag av Expressen, att hon är en överlägsen vinnare i förtroendeligan.

Mest förtroende för Magdalena Andersson (S)

Totalt 48 procent av de svarande uppger att de har ganska eller mycket stort förtroende för Magdalena Andersson. Vid den mätning som utfördes i september angav 41 procent att de hade ganska eller mycket stort förtroende för Andersson.

Magdalena Andersson. Foto: Jessica Gow/TT

Förtroendet har med andra ord ökat sju procentenheter sedan Andersson tillträdde som partiledare för Socialdemokraterna. För Expressen uppger Sifos opinionschef Toivo Sjörén att detta kan bero på den senaste tidens uppmärksamhet som riktats mot S-ledaren.

Högt förtroende för Kristersson (M) och Lööf (C) 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, med 35 procent, landar på en andraplats och på tredjeplats vad gäller förtroende hamnar Centerpartiets Annie Lööf med 30 procent. 

Ulf Kristersson. Foto: Johan Nilsson/TT

Den förstnämndas förtroende ligger oförändrat sedan mätningen i september, medan förtroendet för C-ledaren ökat med en procentenhet.

I botten hamnar i stället Per Bolund (MP) och Nyamko Sabuni (L) på elva procent, samt Märta Stenevi (MP) på tio procent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela