Nooshi Dadgostar.
För att Vänsterpartiet ska kunna släppa Magdalena Andersson väntar svåra förhandlingar. - Foto: Fredrik Persson/TT och Jessica Gow/TT

Dadgostar står fast vid kravet: "Svåra förhandlingar framöver"

Under torsdagen var det dags för alla partiledare att möta talmannen Andreas Norlén inför den stundande statsministeromröstningen nästa vecka. Efter att Nooshi Dadgostar (V) pratat med Norlén ger hon samma besked som tidigare.


Under torsdagen sonderar talmannen Andreas Norlén terrängen och prata med alla partier inför den kommande statsministeromröstningen.

Först ut var Magdalena Andersson (S) – som i eftermiddag förväntas få uppdraget att bilda regering av Norlén, något som hon är beredd att ta sig an.

Foto: Jessica Gow/TT

Efter lunchtid var det dags för Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar att träffa talmannen och likt tidigare kräver hon en förhandling med Andersson innan partiet är beredda att släppa fram henne. Då handlar det främst om att höja pensionerna i Sverige.

– Jag har inte fått en inbjudan till förhandlingar, men jag har gott hopp om att få det inom kort, säger hon till SVT.

Om det blir en röd knapp från V ville inte Dadgostar svara på, men hon tryckte på att väntande förhandlingar med Andersson är avgörande.

- Jag har sagt till talmannen att det kan bli stora och svåra förhandlingar framöver, säger Dadgostar till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!