Nooshi Dadgostar (V) och Magdalena Andersson (S) är i förhandlingar.
Nooshi Dadgostar (V) och Magdalena Andersson (S) är i förhandlingar. - Foto: Jessica Gow/TT och Anders Wiklund/TT

Dadgostar och Andersson i förhandling: "God stämning"

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar och Socialdemokraternas nytillträdda partiledare Magdalena Andersson har nu fört ett första samtal.
– Det har varit en väldigt konstruktiv och god anda, säger Andersson som uppger att hon ser fram emot vidare förhandlingar.


Det var under torsdagen som Magdalena Andersson (S) fick i uppdrag av regeringen att undersöka möjligheterna att bilda regering. 

För att kunna tolereras som statsminister krävs det dock att Vänsterpartiet släpper fram henne i riksdagsomröstningen, och nu har hon fört sitt första samtal med Nooshi Dadgostar (V).

Magdalena Andersson: "Väldigt konstruktivt"

Efter mötet med V-ledaren uppger Magdalena Andersson att samtalen varit positiva.

– Det har varit en väldigt konstruktiv och god anda, säger Andersson till Expressen, samtidigt som hon uppger att hon ser fram emot fortsatta förhandlingar.

Nooshi Dadgostar hoppas på avtal

Även Nooshi Dadgostar är nöjd med det första mötet.

– Vi är fortfarande i inledningen av detta, men det som varit viktigt för oss är höjda pensioner och förbättrad sjukförsäkring, säger Dadgostar, enligt Omni och fortsätter vidare om samtalet:

– Mina förhoppningar är att det ska leda till ett avtal, säger Dadgostar utan att gå in på vilka frågor som ska tas upp under förhandlingarna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!