ministrar
Nu avslöjar två ministrar lite hemligheter från det förflutna. - Foto: Sören Andersson/TT

Nya ministrarnas hemligheter: "Inget jag är stolt över"

På tisdagen presenterade Magdalena Andersson (S) vilka som skulle tillträda som statsråd i hennes regering. Men bara för att man är minister betyder det inte att man bara har rent mjöl i påsen.
– Jag har provat kokain, avslöjar Anna-Caren Sätherberg.


Efter regeringsförklaringen på tisdagen stod det klart att flera tidigare ministrar blir kvar på sina poster i Magdalena Anderssons (S) enpartiregering, samtidigt som några nya ansikten dyker upp som statsråd.

Här är hela listan.

En stor dag att minnas för många av de som nu ska styra Sverige. Men det finns en del i bagaget som de kanske inte gärna skryter om.

Anna-Caren Sätherberg (S). Foto: Sören Andersson/TT

Anna-Caren Sätherberg har testat kokain

Aftonbladet passade på att fråga om det finns några lik i garderoben hemma hos bland annat nya landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg (S). Hon berättar då att hon har kört för fort i USA, och att hon testat både hasch och kokain.

– I Sverige var det bara kokainet som jag provade, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det här är inget jag är stolt över men det är här är en del utav det jag gjorde. Jag måste samtidigt säga att jobbade man i krogbranschen på 80-talet, så var det inte alla det gick lika bra för. Så jag är jättetacksam att det har gjort det.

Johan Danielsson (S). Foto: Sören Andersson/TT

Johan Danielsson har kört bil onykter

En annan minister som sattes i heta stolen var bostadsministern, och biträdande arbetsmarknadsministern, Johan Danielsson (S). Även han hade ställt till med oreda i trafiken.

– Ja, jag har ett lik i garderoben från när jag var 18-19 år, då jag blev av med körkortet för att jag körde onykter, säger han till Johan Danielsson till tidningen.

Lina Axelsson Kihlblom (S). Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera ministrar har tabbat sig i trafiken

Även näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson har fått böter efter att han kört för fort, likaså nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter.

Skolministern Lina Axelsson Kihlblom har rökt marijuana några gånger, men förklarar att det inte var något för henne, rapporterar Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.