Lördag 29 Jan
Stockholm

Nya ministrarnas hemligheter: "Inget jag är stolt över"

ministrar
Nu avslöjar två ministrar lite hemligheter från det förflutna. Foto: Sören Andersson/TT

På tisdagen presenterade Magdalena Andersson (S) vilka som skulle tillträda som statsråd i hennes regering. Men bara för att man är minister betyder det inte att man bara har rent mjöl i påsen.
– Jag har provat kokain, avslöjar Anna-Caren Sätherberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter regeringsförklaringen på tisdagen stod det klart att flera tidigare ministrar blir kvar på sina poster i Magdalena Anderssons (S) enpartiregering, samtidigt som några nya ansikten dyker upp som statsråd.

Här är hela listan.

En stor dag att minnas för många av de som nu ska styra Sverige. Men det finns en del i bagaget som de kanske inte gärna skryter om.

Anna-Caren Sätherberg (S). Foto: Sören Andersson/TT

Anna-Caren Sätherberg har testat kokain

Aftonbladet passade på att fråga om det finns några lik i garderoben hemma hos bland annat nya landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg (S). Hon berättar då att hon har kört för fort i USA, och att hon testat både hasch och kokain.

– I Sverige var det bara kokainet som jag provade, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det här är inget jag är stolt över men det är här är en del utav det jag gjorde. Jag måste samtidigt säga att jobbade man i krogbranschen på 80-talet, så var det inte alla det gick lika bra för. Så jag är jättetacksam att det har gjort det.

Johan Danielsson (S). Foto: Sören Andersson/TT

Johan Danielsson har kört bil onykter

En annan minister som sattes i heta stolen var bostadsministern, och biträdande arbetsmarknadsministern, Johan Danielsson (S). Även han hade ställt till med oreda i trafiken.

– Ja, jag har ett lik i garderoben från när jag var 18-19 år, då jag blev av med körkortet för att jag körde onykter, säger han till Johan Danielsson till tidningen.

Lina Axelsson Kihlblom (S). Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera ministrar har tabbat sig i trafiken

Även näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson har fått böter efter att han kört för fort, likaså nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter.

Skolministern Lina Axelsson Kihlblom har rökt marijuana några gånger, men förklarar att det inte var något för henne, rapporterar Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela