Stockholm

Åkessons hånfulla svar på Bolunds anklagelse: "För dumt"

Konflikten mellan Jimmie Åkesson (SD) och Per Bolund (MP) fortsätter.
Konflikten mellan Jimmie Åkesson (SD) och Per Bolund (MP) fortsätter. Foto: Pontus Lundahl/TT och Henrik Montgomery/TT

Miljöpartiets språkrör Per Bolund anklagar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson för att ha fejkat sin ilska efter att oppositionen kallades "blåbrun" under en debatt i oktober. Nu bemöter SD-ledaren anklagelsen.


Läs mer

Under en partiledardebatt i oktober skar det sig rejält mellan Per Bolund (MP) och Jimmie Åkesson (SD), och sedan dess har den hätska ordväxlingen fortsatt.

Det ”blåbruna” bråket: ”Kallar du mig nazist?”

Det var när Bolund kallade oppositionen för ”blåbruna” ”blåbruna som Jimmie Åkesson såg rött, vilket Nyheter24rapporterade om

– Vem är brun här, vem menar du är brun? Du pratar om de blåbruna, vem är brun? Vem är brun? Vem är brun? Kallar du mig för nazist? Du kallar mig nazist?, sa den upprörde SD-ledaren vid debatten.

Per Bolund om Jimmie Åkessons ilska: ”Regisserad”

I SVT:s ”Politikbyrån” uppger Per Bolund att han fortsatt står fast vid sitt ordval. Samtidigt beskriver han SD-ledarens reaktion som ”regisserad”.

– Det kändes som den var väldigt planerad från början så jag tog det med ro. Jag tycker att det kändes väldigt överdrivet och det verkade som han sökte en effekt snarare än att det var något spontant som kom ut, säger språkröret i programmet

Jimmie Åkesson: ”Desperata utspel"

Men enligt Jimmie Åkesson är Per Bolund ”helt ute och (el)cyklar”.

– Desperata utspel från föredettingar förtjänar egentligen ingen uppmärksamhet, men detta var för dumt för att låta det passera obemärkt, skriver han vidare till SVT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.