Ebba Busch (KD) vägrar att svara på den kontroversiella matfrågan.
Ebba Busch (KD) vägrar att svara på den kontroversiella matfrågan. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Raul Ortin/Alamy/Stella Pictures

Matfrågan Busch vägrar svara på: "Tappar så många väljare"

Det är valår, vilket innebär att svenska politiker nu gör allt i sin makt för att få det svenska folket på sin sida. En som inte vill riskera några ras i väljarstödet är Ebba Busch (KD) – som vägrar att svara på en minst sagt otippad, men alltjämt kontroversiell, fråga.


Valår innebär att politiker och partier arbetar febrilt med att positionera sig inom frågor som rör allt från utbildning och invandring till kriminalitet och klimat.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch backar sällan för att kritisera den sittande regeringen, allra senast för de höga drivmedelspriserna.

— Vi har en fullkomligt ohållbar situation. Det är så många människor som drabbas av höga priser vid pump, sade Busch då. 

Ebba Busch (KD): "Det vill jag helst inte svara på"

Men en fråga, som är lika otippad som den är opolitisk, får Ebba Busch att tystna. I en frågestund på Instagram får hon nämligen frågan: ananas på pizza, ja eller nej?

"Det vill jag helst inte svara på. Tappar så många väljare på det", skriver KD-ledaren skämtsamt. 

Foto: Skärmavbild/Instagram/buschbebba
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hör ananas hemma på pizza?
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.