Aida Badeli, ordförande för Grön Ungdom, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt".
Aida Badeli, ordförande för Grön Ungdom, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt". - Foto: Pressbild/Grön Ungdom och Jari Kantola/Stella Pictures

Helt orimligt med Grön Ungdom: "Bianca Ingrosso borde avskaffas"

I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga. Nu säger Aida Badeli, språkrör för Grön Ungdom, sitt om Bianca Ingrosso, konservatism och svensk kollektivtrafik.


I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga.

I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas åtta ungdomsförbund säga sitt om samtiden – och alla dess orimligheter – genom att avsluta elva på förhand formulerade meningsinledningar. 

Denna gång är det Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom, med språkröret Aida Badeli i spetsen, som tycker till. 

Helt orimligt enligt Aida Badeli (GU):

  • Det är helt orimligt att inte alla brinner för... klimatet. Fossilberoendet måste stoppas!
  • Det är helt orimligt att alla inte förstår... hur lite högern bryr sig om klimatpolitik. Så länge de får sänka skatterna skiter de i vår gemensamma framtid.
  • Det är helt orimligt att vi inte lyckats hitta en lösning på... integrationen. Att återinföra permanenta uppehållstillstånd vore en bra början.
  • Det är helt orimligt att inte fler ungdomar har möjlighet att... hitta en egen bostad.
  • Det är helt orimligt att inte fler stör sig på... hur dyrt det är med kollektivtrafik. De senaste 20 åren har biljettpriser ökat mer än vad bensinpriserna gjort. Det är orimligt!
  • Det är helt orimligt att det är olagligt... (typ) att beskatta internationellt flygbränsle.
  • Det är helt orimligt att det är trendigt med... konservatism! Vi har aldrig blivit bättre genom att blicka bakåt.
  • Det är helt orimligt att Sverige inte kommit längre när det gäller... antirasism. Med jämlikhetsdata skulle vi till exempel få mycket bättre koll på hur rasismen ser ut.
  • Det är helt orimligt att så många lyssnar på... rasister.
  • Det är helt orimligt att så många på sociala medier... bidrar till konsumtionshets. Bianca Ingrosso borde avskaffas. 
  • Det är helt orimligt att så många tror att Grön Ungdom... är veganer. Vi vill förändra systemet, inte dina kostpreferenser.

Åsikterna som uttrycks i denna artikel tillhör ordföranden i fråga och inte Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.