Ava Rudberg, ordförande för Ung Vänster, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt".
Ava Rudberg, ordförande för Ung Vänster, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt". - Foto: Pressbild/Ung Vänster och Stella Pictures

Helt orimligt med Ung Vänster: "Chris Brown gör urkass musik"

I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga. Nu säger Ava Rudberg, ordförande för Ung Vänster, sitt om asylrätten, mensskydd och Chris Brown.


I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga.

Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas åtta ungdomsförbund säga sitt om samtiden – och alla dess orimligheter – genom att avsluta elva på förhand formulerade meningsinledningar. 

Den här gången är det Ava Rudberg, ordförande för Ung Vänster, som tycker till. 

Helt orimligt med Ava Rudberg (Ung Vänster):

  • Det är helt orimligt att inte alla brinner för... en medmänsklig asylrätt.
  • Det är helt orimligt att alla inte förstår... att sex timmars arbetsdag inte bara är fullt möjligt utan också skulle vara svinbra för oss som arbetar.
  • Det är helt orimligt att vi inte lyckats hitta en lösning på... klimatkrisen.
  • Det är helt orimligt att inte fler ungdomar har möjlighet att... flytta hemifrån på grund av en orimlig bostadsmarknad.
  • Det är helt orimligt att inte fler stör sig på... att mensskydd är så dyrt.
  • Det är helt orimligt att det är olagligt att... fatta beslut som är bra för svenska folket bara för att EU fattat ett annat.
  • Det är helt orimligt att det är trendigt med... rasism som valkampanjsutspel.
  • Det är helt orimligt att Sverige inte kommit längre när det gäller... att införa ett tredje juridiskt kön.
  • Det är helt orimligt att så många lyssnar på... Chris Brown när han dels är kvinnomisshandlare och dels gör urkass musik.
  • Det är helt orimligt att så många på sociala medier... bara delar politiska saker utan att också organisera sig för att förändra.
  • Det är helt orimligt att så många tror att Ung Vänster... är sexmoralister för att vi inte tycker att män ska ha rätten att köpa kvinnors kroppar.

Åsikterna som uttrycks i denna artikel tillhör ordföranden i fråga och inte Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.