Nike Örbrink, ordförande för KDU, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt".
Nike Örbrink, ordförande för KDU, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt". - Foto: Pressbild/Kristdemokratiska Ungdomsförbundet och Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Helt orimligt med KDU: "En riktig öl när man går på fotboll"

I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga. Nu tycker Nike Örbrink, ordförande för KDU, till om Magdalena Andersson, svensk vård och den senaste bikinitrenden.


I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga.

I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas åtta ungdomsförbund säga sitt om samtiden – och alla dess orimligheter – genom att avsluta elva på förhand formulerade meningsinledningar. 

Denna gång är det Kristdemokraternas ungdomsförbund, med ordförande Nike Örbrink i spetsen, som tycker till. 

Helt orimligt enligt Nike Örbrink (KDU):

  • Det är helt orimligt att inte alla brinner för... att unga ska få en mer jämlik vård. Vi vill att staten tar ett nationellt ansvar för vården så vi får en jämlik vård i hela landet. I dag avgörs vården du får beroende på var i landet du bor.
  • Det är helt orimligt att alla inte förstår... att sänkta drivmedelspriser går att kombinera med att lösa klimatkrisen.
  • Det är helt orimligt att vi inte lyckats hitta en lösning på... den växande kriminaliteten. Socialdemokraterna har haft åtta år på sig. Nu behövs en ny regering som är redo att ta itu med brotten, som skärper straffen och ger brottsoffer upprättelse.
  • Det är helt orimligt att inte fler ungdomar har möjlighet att... få en första egen bostad.
  • Det är helt orimligt att inte fler stör sig på... att vården är så ojämlik.
  • Det är helt orimligt att det är olagligt att... köpa sig en riktig öl när man går på fotboll eller andra sportevenemang.
  • Det är helt orimligt att det är trendigt med... att knyta bikinin upp och ner.
  • Det är helt orimligt att Sverige inte kommit längre när det gäller... att stoppa klimatkrisen.
  • Det är helt orimligt att så många lyssnar på... statsminister Magdalena Andersson och tror att hon inte har haft att göra med den politik som redan förts i åtta år.
  • Det är helt orimligt att så många på sociala medier... beter sig som as mot varandra.
  • Det är helt orimligt att så många tror att KDU... är mindre än vad vi är. Vi har värvat över 1000 nya medlemmar på ett år!

Åsikterna som uttrycks i denna artikel tillhör ordföranden i fråga och inte Nyheter24.

KDU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.