Spotify har en ny efterlängtad funktion.
Spotify har en ny efterlängtad funktion. - Foto: Pexels & Gorm Kallestad/TT

Här är Spotifys efterlängtade funktion – gör att dina algoritmer inte förstörs

Finns det något störigare än när rekommendationerna på Spotify förstörs? Nu är det ett minne blott, med streamingtjänstens nya funktion.


Har du gjort misstaget att låna ut din Spotify på festen, eller kanske ännu värre, till ett barn? 

När det sedan är dags att lyssna på Discover Weely eller Blend så är musiken som spelas långt ifrån det du tycker är bra.

Problemet med att rekommendationerna på Spotify förstörs när någon annan lyssnar på ditt konto har varit ett störande moment, men nu har det kommit en funktion som löser problemet. 

Så använder du Spotifys "Exkludera från din smakprofil" 

I den nya funktionen kan du trycka på mer-knappen, alltså de tre punkterna •••, och välja alternativet "Exkludera från din smakprofil".

Då kommer Spotifys algoritmer att ignorera alla låtar i den spellistan, istället för att tro att du plötsligt blivit ett stort fan av Babblarna. 

Funktionen fungerar även retoraktivt, så det spelar ingen roll hur många gånger du spelat låtarna innan.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.