Flera Iphoneanvändare vittnar om att mobiltelefonens väckarklocka inte fungerar.
Flera Iphoneanvändare vittnar om att mobiltelefonens väckarklocka inte fungerar. - Foto: Stina Stjernkvist/TT & Tim Aro/TT.

Iphone-användare varnas: Larmet fungerar inte

Flera Iphone-användare vittnar om en och samma sak: Deras väckarklocka på mobiltelefonerna går inte igång. På Tiktok är det flera användare som berättar om ofrivilliga sovmorgnar.


Det här är Apple

Det amerikanska dator- och teknikföretaget Apple grundades 1976 av Steve JobsSteve Wozniak och Ronald Wayne.

Den första produkten som lanserades var datorn Apple 1 1976.

Den 29 juni 2007 revolutionerades mobilindustrin när iPhone lanserades.

2023 omsatte företaget över 383 miljarder dollar.

Källa: Apple.

Iphone-användare bör vara vaksamma. På Tiktok är det flera personer som ställt sitt larm på morgonen men som när morgonen inföll aldrig ringde.

Det rapporterar den brittiska mediekanalen BBC och amerikanska NBC i sitt program "Today show". 

Senast för några dagar sedan rapporterade Nyheter24 om att Apple varnar Iphone-användare för en av deras laddare. Laddaren kan överhettas och utgör därför en säkerhetsrisk. Men nu verkar det som om en särskild funktion på mobiltelefonerna inte fungerar. 

Apple varnar kunderna för laddaren: "Utgör en säkerhetsrisk"

Fått ditt BankID kapat? Det ska du göra

Foto: Lise Åserud/TT.

Apple: Ingen lösning

Särskilt ett klipp från Tiktok har fått stor spridning. En kvinna berättar att hon satt på "minst fem larm" på sin mobiltelefon men att inget av larmen ringt på morgonen. 

Från Apples sida har man bekräftat att det finns ett problem. Det är dock ännu oklart vad orsaken är och hur många Iphone-användare som är drabbade. Företaget har heller inga tips på hur man kan undvika att försova sig. 

Apple jobbar fortfarande på problemet. 

Flera är nu oroliga för att råka försova sig. På internet uppmanas Iphone-användare att göra det som kan verka mest uppenbart: Skruva upp volymen och granska mobilens ljudinställningar. 

Iphone-användare varnas: "Du är måltavla"

Har du fått ett sånt här sms? Nu varnar polisen

Foto: STELLA Pictures/ddp/CFoto.

Bakomliggande orsaker spekuleras på internet

Men det florerar också teorier på vad som kan orsaka problemet. 

En teori är att larmet tystas när Face ID aktiveras, det vill säga att mobilen stänger av larmet vid igenkänning av användarens ansikte. För att detta ska ske måste mobilens kamera vara riktad mot användaren när denna sover. 

En annan teori berör endast nya versioner av Iphone som Iphone X. På dessa mobiltelefoner finns något som kallas "uppmärksamhetsfunktioner" som självmant kan vrida ner volymen på ett larm som ringt under en längre tid.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!