Nya appen Good2go ska förebygga sexuella övergrepp.
1 av 2
Nya appen Good2go ska förebygga sexuella övergrepp.
2 av 2

App för samtycke får hård kritik

Appen Good2go ska se till att sex inte sker utan samtycke. Men nu sågas den av forskare.


Good2go

Skaparen av appen heter Lee Ann Allman, som äger företaget Sandton Technologies. Hon har själv barn som går på college, och menar att hon skapade appen för att skydda dem. 

Den nya appen Good2go, som finns till både Android och iOS – ska enligt tillverkaren – förebygga sexuella övergrepp, missförstånd och "ångrade aktiviteter", skriver Yahoo tech. 

Räcker över mobilen

Appen går ut på att du registrerar dig och när du känner att dejten går så pass bra att det är sex på gång räcker du över mobilen och och låter din partner trycka på "Ja", "Nej tack" eller "Ja... men vi måste prata".

Du kan också fylla i hur pass onykter du tycker att du är. Väljer du alternativet "Pretty wasted" (ganska aspackad) så kan du inte gå med på att ha sex. 

Kritiseras

Men appen har mött på stort motstånd. Bland annat menar kritiker att man aldrig kan ersätta en verbal kommunikation om något så viktigt med att trycka på en knapp i en app.

Forskare menar dessutom att dagens sms-samhälle gör att ungdomar inte tar text på lika stort allvar som man gjorde förr. Appen specificerar heller inte vad som menar med om man "Good2go", eller vad för typ av sex det avser, skriver Yahoo tech.

/
/
App
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du appen verkar bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.