Samsung ligger före sina branschvänner.
1 av 3
Samsung ligger före sina branschvänner. - Foto: AP / TT
Nu håller de på och utvecklar ett snabbare Wi-Fi.
2 av 3
Nu håller de på och utvecklar ett snabbare Wi-Fi. - Foto: Lee Jin-man / AP / TT
Finns väl ingen tekniknörd som inte drömmer om snabbare Wi-Fi.
3 av 3
Finns väl ingen tekniknörd som inte drömmer om snabbare Wi-Fi. - Foto: AP / TT

Samsung håller på att utveckla fem gånger snabbare wi-fi

Nu kommer snart ingen kunna slå Samsung på fingrarna. Nästa år ska de lansera ett fem gånger snabbare wi-fi.


Under nästa år kommer Samsung introducera ett snabbare wi-fi på marknaden. Det kommer  att bli fem gånger snabbare än det snabbaste är i dag, skriver Mashable. 

Just nu håller de på och bygger upp ett wi-fi som kommer att påskynda dataöverföringar till 4,6 gigabit per sekund. Det motsvarar 565 megabit per sekund. 

"Övervunnit alla hinder"

Den nya hastigheten skulle innebära en stor ökning från vad det snabbaste är i dag, nämligen 108 megabite per sekund. Därmed skulle det gå att överföra en fil på 1 GB på mindre än tre sekunder. 

– Samsung har lyckats övervinna alla hinder till att göra wi-fi snabbare och ser fram emot att introducera denna banbrytande teknologi, säger Kim Chang Yong, enligt Mashable.

Verklighet nästa år

Samsung har sagt att de planerar att introducera den nya tekniken på marknaden redan nästa år. Ett snabbare wi-fi kommer att vara särskilt användbart hos dem som bor i så kallade "smarta hem" och för dem som använder sig av flera tekniska enheter. 

Innan har man bara snackat om ett snabbare wi-fi eftersom att det har varit svårt att få signaler att tränga mellan väggarna. Men nu ser man till att det blir verklighet genom att bygga ut nya antenner och utveckla bland annat mobiltelefoner, skriver Mashable

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!