1 av 3
- Foto: Ap / TT
2 av 3
- Foto: Ap / TT
3 av 3
- Foto: Ap / TT

Yeah – nu blir internet snabbare för alla

Grattis alla nätsurfare! Nu blir internet snabbare, och du kommer att märka det inom ett par veckor.


För första gången på 15 år kommer kommunikationsprotokollet http – det som står innan www i länkar – att uppdateras, och resultatet blir snabbare surf för alla. Det skriver tidningen Business Insider.

I stora drag gör uppdateringen att fler bilder, text och annat innehåll på en webbsida kan laddas samtidigt, i stället för att bara en del av innehållet kan laddas åt gången. 

Man skulle kunna jämföra den uppdaterade versionen av http med att en affär öppnar upp fler kassor. I stället för att alla kunderna måste stå i samma kö, kan flera kunder få hjälp samtidigt.

Uppdatering om några veckor

Exakt när uppdateringen till http/2, som det nya kommunikationsprotokollet kallas, kommer att börja användas går inte att säga än, men enligt Business Insider kan det vara redan om ett par veckor. Det är helt upp till ägarna av webbservrar att bestämma när de vill börja använda uppdateringen. 

Däremot har den senaste versionen av de stora webbläsarna som Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox och Opera redan stöd för det nya protokollet. Så om du inte har uppdaterat din webbläsare på ett tag, kan det vara ett bra läge att göra det nu.

Så här fort gick det att surfa förra gången http uppdaterades  snart kommer det gå ännu snabbare:


Bildkälla 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du fram emot snabbare surf?
Tack för din röst!