Efter böjda iPhones – är det här #bendgate2?

Hör och häpna. Kors i taket. Samsung Galaxy S6 Edge böjs också om den utsätts för orimligt mycket tryck.


Alla minns väl #bendgate – den stora snackisen som uppkom i och med släppet av iPhone 6 och 6 Plus. Många var det som rapporterade om telefoner som böjdes i fickan, med handkraft eller något mer brutala tester med maskiner och verktyg.

Självklart har även Samsungs nya lur, Galaxy S6 Edge, utsatts för noggranna tester. Företaget Square Trade, som jobbar med att försäkra elektronik, har gått så långt att de tillverkat en så kallad "bend bot". En maskin som mäter hur mycket tryck telefonerna klarar av innan de helt enkelt smashas totalt.

I videon testas Samsung S6 Edge, nya HTC One M9 och iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus fick mycket skit då den böjdes. Det visar sig emellertid att Samsungs nya böjer sig vid exakt samma tryck.

Bildkälla

Vid omkring 60 kilos tryck böjdes 6 Plus. Vid 90 kilo var den helt paj. Även S6 Edge började svaja vid 60 pannor, och då sprack även skärmen. Helt sönder gick den först vid cirka 75 kilos tryck.

HTC One M9 böjdes och gick sönder när den utsattes för 65 kilos tryck.

Så här så alla tre telefoner ut efter testet:


Bildkälla: Youtube

Betyder det här att vi kommer få se en #bendgate2? Troligtvis inte, men nog vittnar det om #bendgate var något överdrivet från början.

/
/
HTC
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.