Appen som hittar olämpliga inlägg!
1 av 2
Appen som hittar olämpliga inlägg! - Foto: Apple
2 av 2

Sluta skämmas – med den här appen kan du radera pinsamma inlägg på Facebook

Lugn!


En ny app har kommit för alla som gått runt och oroat sig för gamla Facebook-inlägg och tweets som de inte vill ska komma upp till ytan igen.

I stället för lägga tid på att scrolla igenom flera år kan du nu ansluta din Facebook och Twitter till Clear, som analyserar all historik och flaggade inlägg med potentiellt olämpligt innehåll med hjälp av algoritmer och IBM:s Watsons superdator.


Bildkälla

Appen skapades av Ethan Czahor, som tidigare i år fick sparken från sitt nya jobb efter 48 timmar då flera av hans gamla tweets där han bland annat kallat kvinnor för slampor, dykt upp.

Och ja, den kvinnosynen vill man ju inte ha på en arbetsplats, men det kan ju finnas mildare saker som kan ställa till det för dig.

Just nu identifierar Clear-appen olämpliga inlägg baserat på sökord. Men det är fortfarande upp till användarna att granska och ta bort det stötande innehåll som appen hittar.


Bildkälla

Appen har en väntelista just nu med cirka 300 personer, men Czahor säger att han räknar med de flesta kommer att kunna komma använda den inom några dagar eller en vecka, skriver Mashable.

LÄS MER: 5 saker du verkligen behöver veta om vad Facebook gör

    /
    /
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
    Rensar du ofta dina sociala medier?
    Tack för din röst!
    Senaste nytt

    Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

    Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

    Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

    Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

    Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

    KD vill ha en ny migrationspakt

    KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

    JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

    Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

    17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

    En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.