Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Googles nya oväntade namn

Google gör om.
1 av 4

Google gör om.

Ap / TT

Samlar företag i Alphabet.
2 av 4

Samlar företag i Alphabet.

Ap / TT

Sergey Brin blir president.
3 av 4

Sergey Brin blir president.

Ap / TT

Larry Page vd.
4 av 4

Larry Page vd.

Ap / TT

Nyheter | 11/08/2015 07:45

Samlar sin biz i Alphabet, där Google blir som ett dotterbolag.

Googles före detta vd, Larry Page, gick under måndagen ut med nyheten att han nu är vd för Alphabet. Så, vad i hela h är Alphabet, kanske du undrar? Det gjorde vi med.


Larry Page. Bildkälla: TT Bild

LÄS MER: Han uppdaterade sin dator – då visades porrbilder i ett bildspel

Kort sagt kan man säga att det är nya Google. I Alphabet ingår en samling bolag, till exempel Google, Life Sciences och Calico. Det som Google har ändrat är enkelt uttryckt företagsstrukturen, så sökmotorn, kartor, Android och Youtube kommer att fungera på samma sätt som tidigare. *Andas ut*

Däremot kommer Alphabet ersätta Google på börsen, men Page lovar att den övergången kommer att vara smooth. Varför Google omstrukturerar på det här viset är ännu inte helt känt.

I sin blogg skriver Larry Page bland annat följande:

"Alphabet är mest em samling företag. Det största är Google. Det nyare Google är lite avsmalnat, och företag som är ganska långt ifrån vår huvudinriktning samlas i Alphabet i stället. I grund och botten tror vi att hanteringen blir enklare, då vi kan driva företag som inte är så besläktade på ett mer självständigt sätt".

LÄS MER: Så många vuxna sextar med varandra

President för Alphabet kommer att bli Sergey Brin.


Sergey Brin. Bildkälla: TT Bild