1 av 4
- Foto: Nyheter24/tt bild
2 av 4
- Foto: tt bild
Gillar du Taylor Swift men vill inte betala för det?
3 av 4
Gillar du Taylor Swift men vill inte betala för det? - Foto: tt bild
Högprofilerade artister kan bli svårare att lyssna på.
4 av 4
Högprofilerade artister kan bli svårare att lyssna på. - Foto: TT bild

Så kan ny Spotify-uppdatering göra det dyrare för dig

Kan börja gälla redan i vinter.


Nu har det börjat ryktas om att Spotify vill begränsa sin gratistjänst. Som det är nu kan du lyssna gratis på Spotify, förutsatt att du står ut med några reklaminslag då och då. Men enligt sajten Digital Music News kommer Spotify snart låta mycket material endast vara tillgängligt för användare som betalar.

Betalande användare har redan nu förmåner när det gäller ljudkvalitet, mängden musik man kan lyssna på och tillgång till Spotify i mobilen. Men nu ska alltså musikjätten vilja göra livet ännu lite surare för de som inte vill betala.

Enligt Digital Music News kommer det till exempel kunna handla om att gratisanvändare bara kan lyssna på en eller två låtar från populära album, och att dessa förändringar kan ske redan i början av nästa år.

Anledningen ska vara att Spotify verkligen vill få upp antalet användare som betalar. Även om andelen betalande medlemmar ökat så använder fortfarande fyra av fem Spotify-användare tjänsten gratis.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
betalar du för spotify?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.