Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så kan ny Spotify-uppdatering göra det dyrare för dig

1 av 4

Nyheter24/tt bild

2 av 4

tt bild

Gillar du Taylor Swift men vill inte betala för det?
3 av 4

Gillar du Taylor Swift men vill inte betala för det?

tt bild

Högprofilerade artister kan bli svårare att lyssna på.
4 av 4

Högprofilerade artister kan bli svårare att lyssna på.

TT bild

Nyheter | 11/08/2015 13:25

Kan börja gälla redan i vinter.

Nu har det börjat ryktas om att Spotify vill begränsa sin gratistjänst. Som det är nu kan du lyssna gratis på Spotify, förutsatt att du står ut med några reklaminslag då och då. Men enligt sajten Digital Music News kommer Spotify snart låta mycket material endast vara tillgängligt för användare som betalar.

Betalande användare har redan nu förmåner när det gäller ljudkvalitet, mängden musik man kan lyssna på och tillgång till Spotify i mobilen. Men nu ska alltså musikjätten vilja göra livet ännu lite surare för de som inte vill betala.

Enligt Digital Music News kommer det till exempel kunna handla om att gratisanvändare bara kan lyssna på en eller två låtar från populära album, och att dessa förändringar kan ske redan i början av nästa år.

Anledningen ska vara att Spotify verkligen vill få upp antalet användare som betalar. Även om andelen betalande medlemmar ökat så använder fortfarande fyra av fem Spotify-användare tjänsten gratis.

betalar du för spotify?