Lördag 23 Okt
Stockholm

9 saker du måste sluta göra med din iphone

Det här borde du känna till!
1 av 3
Det här borde du känna till!. Foto: tt bild
Du kan stänga av många funktioner och på så vis spara batteritid.
2 av 3
Du kan stänga av många funktioner och på så vis spara batteritid. Foto: Faksimil / Giphy
Använd inte mobilen ute i extremt väder.
3 av 3
Använd inte mobilen ute i extremt väder. Foto: Faksimil / Giphy

Det här måste du känna till!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi använder telefonen till otrorligt många saker idag. Men några saker ska du undvika att göra med din iPhone. Huffington Post har lista några av grejerna som du borde sluta göra direkt.

1. Aldrig stänga av den

Du borde faktiskt stänga av den minst en gång i veckan, annars dör batteriet snabbare än nödvändigt. Om du använder mobilens larmsignal som väckarklocka kan det vara värt att köpa en riktigt klockan istället, och låta nallen vara avstängd.


Bildkälla

2. Inte ha en kod

Mobiler är hett stöldgods. Om du råkar ut för att få den stulen kommer mycket privat information om dig, dina bilder och alla dina sparade inloggningsuppgifter att vara tillgängliga för tjuven om du inte har kodlås.


Bildkälla

3. Använda den utomhus i dåligt väder

Du fattar själv att det är en dum idé att ta fram den i regnväder, men du borde även vara försiktig vid riktigt varmt och riktigt kallt väder. Det rekommenderas att du använder din iPhone i en temperatur mellan 35 minusgrader och 35 plusgrader celsius.


Bildkälla

4. Ladda när du sover

Det är inte helt säkert, men det sägs att det är dåligt för batteriet att fortsätta ladda en iPhone efter att den nått 100 procent fullt batteri. Därför gör du nog bäst i att ladda på dagen då du kan koppla ur den innan batteriet är helt fulladdat.


Bildkälla

5. Laddar den fullt eller låter den ladda ur

Enligt Huffington Posts källor ska du inte ladda din mobil fullt – och inte heller låta batteriet ta slut helt. Det optimala är att försöka hålla mobilen på mellan 50 procent och 80 procents laddat batteri. För att säga det på ren svenska: Ladda din iPhone lagom.


Bildkälla

6. Ladda med en laddare som inte är från Apple

Tydligen är det bäst att hålla sig till Apple om du valt en iPhone. Laddare från andra tillverkare sägs kunna skada din telefon och till och med börja brinna eller explodera.


Bildkälla

7. Låter bli att göra rent den

Din iPhone är smutsig, på riktigt. Den har till exempel fler bakterier på sig än en toalettsits. Därför borde du tvätta den med medel anpassat för att göra rent mobilen. Och glöm inte att också göra rent laddningsporten!


Bildkälla

8. Ha på "location" på alla dina appar

Några få appar behöver veta din position, typ Google Maps, men de kommer att tala om för dig när det behövs. Stäng av funktionen locations och spara på batteriet.


Bildkälla

9. Ha puschnotiser på varje app

Här gäller samma sak som i tidigare punkt – du behöver det inte för varje app och stänger du av det sparar du på batteriet. Till exempel lyser skärmen upp varje gång du får en pushnotis, ingen höjdare för den om vill spara på batteritiden.


Bildkälla: TT

Har du bra batteritid?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela