Apple presenterar två nya iPhones – då kommer de till Sverige

- 09/09/2015, 21:08 -
Ny iphone
1 av 12

Nya iPhone 6s och 6s Plus

skärmdump apple.com

Nya Apple produkter
2 av 12

Nya 3D Touch kommer göra att du kan hantera mobilen smidigare.

skärmdump apple.com

Apple Watch (RED)
3 av 12

Nya röda Apple Watch.

skärmdump apple.com

Apple Watch modeller
4 av 12

Nya Watch-modeller.

skärmdump apple.com

Spel Apple TV
5 av 12

Det kommer bli lättare att spela spel på nya Apple TV.

skärmdump apple.com

iPhone 6 och 6s plus
6 av 12

Tim Cook presenterar nya modellerna.

skärmdump apple.com

rosa iPhone 6S
7 av 12

Ny färg!

skärmdump apple.com

Spela av Apple TV
8 av 12

Spela med hjälp av Apple TV

skärmdump apple.com

färger iphone 6s 6s plus
9 av 12

Dessa färger kommer de nya modellerna släppas i.

skärmdump apple.com

iphone 6s 6s plus display
10 av 12

Close up bild av displayen på de nya modellerna

skärmdump apple.com

spel iPhone demo
11 av 12

Spela spel på de nya iPhone modellerna!

skärmdump apple.com

foto demo iPhone 6s
12 av 12

Exempel bild tagen med den nya modellen

skärmdump apple.com

Nu kliar det i iPhone-tarmen! Två nya modeller släpps inom kort i Sverige! Läs för att ta reda på när du kan få dina händer på en av de nya modellerna.

På onsdagskvällen höll Apple en stor presentation i San Francisco, där flera nyheter presenterades. Och dagens stjärna var så klart nya iPhone 6S och 6S Plus. En av de stora nyheterna är 3D-touch, som gör att skärmen känner av hur hårt du trycker, och anpassar sig efter det. Ett lätt tryck ger dig en snabb överblick av det du trycker på, ett hårdare tryck tar in dig i appen eller bilden eller vad det nu är du trycker på.

Funktionen gör det också lättare att direkt hitta dina favoriter när du ska ringa, eller komma åt selfiekameran snabbare.

Även under motorhuven har nya iPhone fått en ordentlig uppdatering. Enligt Apple kommer nya 6S vara 90 procent snabbare än sin föregångare, tack vare det nya 64-bitars A9-chipet, vilket är kul för dig som gillar riktigt tunga spel på mobilen.

Den nya otroliga kameran kommer att vara riktigt vass men sin 12 megapixel, och ny mjukvara gör att det blir lättare att ta snygga bilder när ljuset är dåligt eller när du inte kan hålla mobilen stilla. Här är en bild tagen med nya iPhone-kameran:

Dessutom kommer mobilen automatiskt spela in video en sekund före och en sekund efter varje bild du tar, vilket gör att varje foto blir en liten video. Enligt Apple kommer Facebbok stödja så kallade live photos redan i år.

Nya iPhone S6 och S6 plus kommer att finnas i färgerna silver, guld, rymdgrå och rosenröd, och när de släpps i USA kommer den kosta mellan 200 och 500 dollar.

Nya operativsystemet iOS9 kommer redan om en vecka, och nya iPhone 6S och 6S Plus kommer till Sverige innan året är slut.

Man presenterade också fler nyheter som ska göra det lättare att använda Apple watch. Bland annat kommer Apple Watch-användare kunna använda Facebooks messenger-app på klockan. Nya iOS till Apple Watch kommer 16 september, och de nya Watch-modellerna kommer att komma till Sverige omgående.

Apple presenterade också nya Apple tv, som kommer göra det lättare att använda appar i tv:n, och att bläddra mellan olika konton på streamingsidor såsom Netflix och HBO. Det kommer också bli lättare att spela spel på Apple TV.