Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Populär app snor ditt Instagram-lösen – så vet du om du drabbats

- 11/11/2015, 07:43 -
Appen InstaAgent är inte vad den utger sig för att vara.
1 av 4

Appen InstaAgent är inte vad den utger sig för att vara.

macrumors/tt bild

Appen spammar ditt flöde och snor dina uppgifter.
2 av 4

Appen spammar ditt flöde och snor dina uppgifter.

macrumors

En halv miljon har laddat ner appen.
3 av 4

En halv miljon har laddat ner appen.

tt bild

Och uppgifterna har lagts ut på en öppen server.
4 av 4

Och uppgifterna har lagts ut på en öppen server.

TT Nyhetsbyrån

En mycket populär app som utgav sig för att hålla koll på vilka som avföljt dig visar sig vara en bluff – i själva verket snor appen dina uppgifter och lägger ut på nätet.

Att se vilka som avföljt en på Instagram den senaste tiden kan ju vara väldigt intressant att veta. Kanske ens crush inte tycker att man är så intressant längre, eller är det möjligtvis så att mammsen tycker att dina bilder är skittråkiga.

Därför kan det vara lockande att ladda ner en app som visar just vilka som avföljt dig. Men nu varnar experterna för hackers.

Det är appen InstaAgent som nu hamnat i fokus – och har du laddat ner den gäller det att ta bort den illa kvickt. Appen säger att den ska hålla koll på dina följare, men vad den i själva verket gör att den tar reda på ditt användarnamn och lösenord. Sen skickar den allt till en öppen server där vem som helst kan kolla på dina uppgifter.

Både AppStore och Google Play har nu plockat ner appen, men innan dess har över en halv miljon användare laddat ner den, och i England var den tills nyligen den mest nedladdade gratisappen, skriver MacRumors. Och så sent som i går låg den etta även i Sverige.

Appen spammar också ditt flöde, och lägger upp bilder du inte godkänt. Så om du ser den här bilden i en kompis flöde; skicka en varning – hens uppgifter håller på att bli stulna.

Är du försiktig med vilka appar du tankar ner?