Det finns koder för den som vill veta mer om sin telefon.
1 av 3
Det finns koder för den som vill veta mer om sin telefon. - Foto: TT / FAKSIMIL
Så här kommer du till "Field Mode".
2 av 3
Så här kommer du till "Field Mode".
Hihi.
3 av 3
Hihi.

Så här enkelt kan du se iPhones hemliga inställningar

Med några enkla knapptryckningar kan du se riktigt viktig information om din iPhone.


En av koderna kan ge dig så kallad hemlig information om din iPhone. Men även hur man kan ändra på telefonens privata inställningar. Independent har inspirerat den här artikeln.

En av koderna ger tillgång till iPhones "Field Mode" som kan vara användbar om man vill se information om hur telefonen är ansluten till internet. Man ansluter till "Field Mode" genom att trycka in *3001#12345#* på sin knappsats och sedan trycka på ring. Då kommer man till en ny ruta som visar informationen.

Mest användbar är en mer detaljerad indikator på signalstyrka genom siffror istället för de klassiska "plupparna" som visar hur stark signal man har.


Starkast är -40 och har man runt -80 har man bra signal. Runt -120 är det riktigt dålig signalstyrka och man kan troligen inte ringa. Det går att behålla dessa siffror istället för "plupparna" genom att hålla i låsknappen och sedan gå till hemskärmen istället för att stänga av telefonen.

Andra "viktiga" koder är *#43# för att se om man har en inställning för att kunna ta emot ett samtal fast man redan pratar i telefonen – så kallad "call waiting". Slå på den med *43# och av med #43#.

Den kanske viktigaste koden som visar ditt IMEI-nummer är *#06#. Med hjälp av det numret kan du stänga av din telefon om den blir stulen. Alla koder funkar olika på olika modeller men är inte farliga att prova!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Föredrar du siffror istället för pluppar?
Tack för din röst!