Hittills har det varit skralt med förekomsten av Apple-butiker i Sverige. Men nu kan det bli ändring på det.
1 av 4
Hittills har det varit skralt med förekomsten av Apple-butiker i Sverige. Men nu kan det bli ändring på det. - Foto: Apple
Den amerikanska datorjätten planerar nämligen att öppna en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården. Apple-butiken på bilden är från en annan butik.
2 av 4
Den amerikanska datorjätten planerar nämligen att öppna en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården. Apple-butiken på bilden är från en annan butik. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Butiken är tänkt att ligga vid den norra änden av Kungsträdgården. I dag ligger restaurangen Friday's på den platsen. Bilden är från en annan butik.
3 av 4
Butiken är tänkt att ligga vid den norra änden av Kungsträdgården. I dag ligger restaurangen Friday's på den platsen. Bilden är från en annan butik. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nästa helg är tanken att Apple ska presentera projektet officiellt i form av en utställning i Kulturhuset.
4 av 4
Nästa helg är tanken att Apple ska presentera projektet officiellt i form av en utställning i Kulturhuset. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Omg! Här är Apples storslagna planer för Stockholm

Apple planerar att öppna sin första flaggskeppsbutik i Norden.


Hittills har det varit skralt med förekomsten av Apple-butiker i Sverige. Men nu kan det bli ändring på det. Den amerikanska datorjätten har nämligen storslagna planer för Stockholm, skriver Expressen.

Inom två år planerar Apple att öppna en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården.

Detta efter att företaget nu ska ha kommit överens med Stockholm stad om planerna.

– Stockholm är en fantastisk stad av innovation och vi känner en stor ära över att få möjligheten att bidra till samhället där, säger Angela Ahrendts, försäljningschef för Apple, i ett uttalande till tidningen.

Butiken är tänkt att ligga vid den norra änden av Kungsträdgården. I dag ligger restaurangen Friday's på den platsen.

Apple planerar också att bygga utomhusplatser med kafébord vid den nya butiken.

Nästa helg är tanken att Apple ska presentera projektet officiellt i form av en utställning i Kulturhuset, skriver Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en Apple-butik i Kungsan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.