Det hjälper inte alls att stänga av appar.
1 av 4
Det hjälper inte alls att stänga av appar. - Foto: tt bild/emojipedia
Det menar Apple-toppen Craig Federighi.
2 av 4
Det menar Apple-toppen Craig Federighi. - Foto: 9to5mac
Och honom borde man ju kunna lita på!
3 av 4
Och honom borde man ju kunna lita på! - Foto: apple
Det enda som hjälper är att ladda.
4 av 4
Det enda som hjälper är att ladda. - Foto: tt bild

Nej, att stänga av alla appar gör inte att batteriet håller längre

Brukar du stänga av alla dina appar för att spara batteri? Det kan du sluta med direkt!


Du tar en titt på mobilen, du ser att batteriet är nere på en farlig nivå. Men du har ju massa timmar kvar innan du kan ladda. Du får panik och stänger av alla dina appar för att spara batteri. Känner du igen dig? Då har vi dåliga nyheter till dig. Det hjälper nämligen inte alls att stänga ner dina appar för att spara batteri på iPhonen.

Det är techsajten 9to5Mac som bestämde sig för att gå till botten med det här, och mejlade helt enkelt Apples VD Tim Cook för att ta reda på hur det ligger till. Tim Cook själv hade inte tid att svara, men det hade däremot Craig Federighi, som är chef för Apples mjukvaruavdelning.

Och svaret blev tydligt: Nej, det gör ingen skillnad för batterilivet att stänga av appar. Enligt mejlet så är det anledning till att Federighi själv inte bryr sig om att stänga av appar han inte använder, skriver 9to5Mac.

Trovärdigare källa än så går väl knappast att hitta?

Detta är också, enligt 9to5Mac, anledningen till att det är så krångligt att stänga av alla appar på samma gång på iPhonen. Faktum är att appar tar väldigt lite energi när du inte använder dem, även om det ser ut som att de forfarande är igång. Den enda gången det faktiskt är lönsamt att stänga av en app är när en app har frusit eller verkar kraschat på något vis, skriver 9to5Mac.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra va?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.